Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Β. Κικίλιας: Αυξημένες αφίξεις & εισπράξεις σε πολλές περιοχές συγκριτικά με το 2019

 

«Επιβεβαιώνεται ότι φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουμε μια εξαιρετική χρονιά. Δεν μπορώ πλέον να κρύψω τα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι τόσο οι αφίξεις όσο και οι εισπράξεις από τον τουρισμό είναι αυξημένες σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμα και σε σχέση με το 2019», ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία και επαναλαμβάνοντας ότι «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αναφορικά με τις αφίξεις Αμερικανών τουριστών οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 50% συγκριτικά με το 2019, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα των ισχυρών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, τις οποίες επισφράγισε ο Πρωθυπουργός με το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, αλλά και συγκεκριμένης στρατηγικής που επέφερε τη συμφωνία με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι η μεγάλη προσέλευση Αμερικανών ταξιδιωτών, αλλά και οι επαφές που έγιναν με τις αγορές στις χώρες των Βαλκανίων – με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι φέτος νούμερο 1 προορισμός για τους Ρουμάνους και τους Σέρβους τουρίστες – αντιστάθμισαν τις απώλειες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και κυρίως από τη μεγάλη αγορά της Κίνας που παραμένει κλειστή λόγω της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Θάσος, η οποία είναι γεμάτη με Ρουμάνους ταξιδιώτες, ενώ η πληρότητα στο νησί το Πάσχα ήταν στο 90% και τώρα στο 100%.