Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Κέρκυρα: Επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για μεγάλα ξενοδοχεία

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον παρατηρείται στην Κέρκυρα κυρίως για μεγάλα ξενοδοχεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μπάμπης Βούλγαρης, είπε ότι πολύ συχνά τα τρία τελευταία χρόνια τον προσεγγίζουν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών funds προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες και συμβουλές για την εξαγορά ξενοδοχείων.

Αυτό που σημειώνει είναι ότι τέτοιες εταιρείες συνήθως έρχονται, αναβαθμίζουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά δεν μένουν για πάντα. Κατά κανόνα ξαναπουλάνε το ανακαινισμένο ξενοδοχείο, ύστερα από λίγα χρόνια, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα ποσά. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περίπτωση της Ikos Resorts ποσά «ζαλίζουν».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιβεβαίωσε ότι τον έχουν προσεγγίσει, ως πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, άνθρωποι της IBEROSTAR, καθώς και εκπρόσωποι άλλων μεγάλων ισπανικών εταιρειών αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου, που ενδιαφέρονται για την Κέρκυρα.

Ο κ. Βούλγαρης αποδίδει το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο στο καλό όνομα της Κέρκυρας, όσο και στη διεθνή ανασφάλεια που επικρατεί αφού λόγω του παγκόσμιου πληθωρισμού μειώνεται η αξία του χρήματος.

Όσοι έχουν κεφάλαια, διεθνώς, δεν προτιμούν να τα κρατούν σε τράπεζες ή να επενδύουν σε μετοχές. Πιστεύουν ότι είναι καλύτερο γι αυτούς να τα επενδύουν σε real estate και μάλιστα στον τουρισμό που δείχνει παγκόσμια άνοδο.

 

Πηγή: www.ertnews.gr

 

Σημείωση:

Από την ίδρυσή του το 2015, από τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin, ο όμιλος Sani/Ikos τετραπλασίασε το μέγεθος και τα περιουσιακά του στοιχεία, έχοντας την υποστήριξη των επενδυτικών σχημάτων Oaktree Capital Management L.P., Goldman Sachs Asset Management, Moonstone, Florac και Hermes GPE.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι η GIC, διεθνές επενδυτικό ταμείο που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Σιγκαπούρης, εξαγόρασε τις μετοχές των παραπάνω επενδυτικών σχημάτων και έγινε ο βασικός μέτοχος του ομίλου Sani/Ikos.