Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Κέρκυρα: Η διαχείριση των απορριμμάτων προβληματίζει τους μεγάλους tour operators

 

Η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι ο έντονος και, μάλλον, ο μοναδικός λόγος προβληματισμού σε σχέση με τις επιδόσεις της Κέρκυρας το επόμενο καλοκαίρι, αφού σημαντικοί παράγοντες της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και απειλούν με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να διασφαλίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα αν επαναληφθούν όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο οι επιτελείς του Δήμου Κέρκυρας όσο και οι τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού, αντιμετωπίζουν ένα κλίμα επιφύλαξης από τα τουριστικά γραφεία της Βρετανίας που ζητούν διασφαλίσεις ότι οι τραγικές εικόνες του Ιουνίου και του Ιουλίου, αλλά και του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Μάλιστα, το κύριο ερώτημα είναι, ποια ακριβώς μέτρα έχουν ληφθεί ώστε να εγγυηθούν πως οι τουρίστες δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με βουνά σκουπιδιών, κάτι που προκάλεσε πολλές «γκρίνιες» από τους πελάτες τους το καλοκαίρι που πέρασε.

Στάση αναμονής με την απειλή κυρώσεων, φέρονται να έχουν διαμηνύσει ότι κρατούν προς την Κέρκυρα μεγάλοι tour operators, όπως η Der Touristik, η TUI, η Apollo και άλλες.

 

Πηγή: www.corfupress.com

Post Tags
Share Post
Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας