Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Kea Retreat: Το πρώτο boutique ξενοδοχείο των Κυκλάδων αφιερωμένο στις θεραπείες yoga

Το Κea Retreat στην Κέα (Τζια), το πρώτο ολιστικό boutique ξενοδοχείο των Κυκλάδων, αποκλειστικά αφιερωμένο στις θεραπείες της yoga, ανοίγει τις πόρτες του την 1η Ιουλίου.

Το Kea Retreat ήρθε για να συνδέσει… Το χθες και το σήμερα της Τζιας. Τη γη με τη θάλασσα. Κουλτούρες και πολιτισμούς. Την ανθρώπινη ανάγκη για γαλήνη και ηρεμία με την αέναη αναζήτηση της χαράς και ευτυχίας. Τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι προσφοράς και ανταλλαγής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ήρθε για να συνδέσει τελικά τον άνθρωπο με τον εαυτό του, αλλά και με τους άλλους. Και έτσι να υμνήσει στην πιο υψίφωνη κλίμακα την ίδια τη ζωή. Που βιώνεται ολόκληρα και ολοκληρωτικά.

Φωλιασμένο μέσα στους κυματιστούς λόφους που κατηφορίζουν στην παραλία Ψαθί της Κέας, το Kea Retreat είναι ταυτόχρονα πνευματικό καταφύγιο, αλλά και γιορτή του φυσικού τοπίου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Δίνοντας φωνή στις αξίες του slow living και της βιώσιμης ανάπτυξης, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα ολιστικό, καθηλωτικό και all inclusive πακέτο που συνδυάζει την ξενοδοχειακή διαμονή, την ανεμελιά των διακοπών, τη διακεκριμένη διατροφή, αλλά και τα καθημερινά yoga retreats.

Το ρόστερ του περιλαμβάνει τους πιο έγκριτους Έλληνες και διεθνείς δασκάλους yoga, γνήσιες γαστρονομικές επιλογές που ενστερνίζονται τη φιλοσοφία του «from farm to table» και άψογες αισθητικά, ταυτόχρονα σύγχρονες και παραδοσιακές, επιλογές διαμονής.

Το Kea Retreat είναι προϊόν πάθους του Ισραηλινού επιχειρηματία Zviki Eshet και της συζύγου του Anat, οι οποίοι αποφάσισαν να στήσουν εδώ το δικό τους «βωμό», αφιερωμένο στη μόνιμη αναζήτησή τους για νόημα και ψυχική υγεία και ισορροπία, αλλά και στο μακροχρόνιο έρωτά τους με τον ελληνικό πολιτισμό.

Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τις καθημερινές εργασίες και υποχρεώσεις του, το Kea Retreat είναι πραγματικά μια οικογενειακή υπόθεση -με τον ένα γιο του ζευγαριού, Yoni να αναλαμβάνει χρέη διευθυντή, αλλά και κάποιων διδασκαλιών yoga, τον άλλο αδερφό, Uriel, να αναλαμβάνει τα ηνία της κουζίνας και της φάρμας, χάρη στη θητεία του σε Michelinάτα εστιατόρια όπως το ηχηρό Noma στην Κοπεγχάγη, αλλά και την ίδια την Anat, εξειδικευμένη στη σωματοκεντρική ψυχοθεραπεία, να δανείζει την τεχνογνωσία της για την υποστήριξη του θεραπευτικού προγράμματος.

Αρχιτεκτονική & σχεδιασμός
Η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας του Kea Retreat. Άψογα εναρμονισμένες με το βραχώδες τοπίο, τους ελαιώνες και αμπελώνες, μια σειρά από προϋπάρχουσες πετρόκτιστες κατασκευές 400 ετών («Καθικιές» όπως τις ονομάζουν οι ντόπιοι) έχουν μετατραπεί σε λιτά, αλλά κομψά δωμάτια, με θέα στη θάλασσα, ιδιωτικές βεράντες και υπαίθρια ντους.

Μια γαλήνια παλέτα από γήινους τόνους και φυσικά υλικά «φωτίζει» τα δωμάτια με ηρεμία και ζεστασιά. Οι κατά παραγγελία ιδιοκατασκευές που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Kea Retreat από ντόπιους artisans, αλλά και τα διακοσμητικά που έχουν κατασκευαστεί από απομεινάρια που βρέθηκαν εδώ και αξιοποιήθηκαν καλλιτεχνικά από τον ισραηλινό Avri Regev, χαρίζουν στον κάθε δωμάτιο το δικό του μοναδικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα.

 

Τα προγράμματα Yoga
Με εναλλαγές κάθε βδομάδα, τα προγράμματα yoga έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπουν στους επισκέπτες να «ακούσουν» ξανά την εσωτερική τους φωνή, να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους και τη φύση, αλλά και να τους φέρουν κοντά σε μια αίσθηση ευφορίας και απόλαυσης της ζωής.

Μια τυπική εβδομάδα είναι γεμάτη με ένα μείγμα γιόγκα, διαλογισμού και χορού μαζί με εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία σε αρχαία μονοπάτια, επισκέψεις στην επιβλητική πρωτεύουσα του νησιού, αλλά και καγιάκ σε απομονωμένες αμμώδεις παραλίες.

Από την Vinyasa, την Kundalini και την Yin Yoga, μέχρι τα sound baths, την υπνοθεραπεία, τη θεραπευτική αναπνοή ή την Αγιουρβέδα και τη θεραπεία Mandalas, αλλά και το χαιρετισμό στον ήλιο ή την τελετή της φωτιάς, το πολυποικίλο και… καθολικό φάσμα των θεραπειών που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Kea Retreat υπόσχονται να συνδέσουν τον επισκέπτη με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

 

Γαστρονομία
Βασιζόμενος στην εμπειρία του σε πολλά εστιατόρια με αστέρια Michelin στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένου του Noma με 3 αστέρια Michelin της Κοπεγχάγης), ο Uriel Eshet συνδυάζει καινοτόμες τεχνικές με τη φιλοσοφία from farm to table, προσφέροντας στους επισκέπτες πιάτα αποκλειστικά βασισμένα σε εποχικά και τοπικά υλικά, πολλά από τα οποία φυτρώνουν στους ιδιόκτητους ελαιώνες, στους οπωρώνες, στους κήπους με τα λαχανικά και τα βότανα και στους αμπελώνες του ακινήτου.

Η μαγειρική του Uriel δεν περιορίζεται σε καμία εθνική κουζίνα. Αντίθετα επικεντρώνεται στο να προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές, γευστικές και απροσδόκητες γαστρονομικές εμπειρίες.

 

Εμπειρία επισκέπτη
Αυτό που κάνει την εμπειρία του Kea Retreat μοναδική είναι η τελειοποιημένη ισορροπία μεταξύ σωματικής και πνευματικής ολοκλήρωσης, η οποία αντανακλά τη φιλοσοφία ζωής της ίδιας της ιδιοκτήτριας οικογένειας.

Εδώ είναι ο τόπος όπου «ο Ζορμπάς συναντά το Βούδα», εδώ, δηλαδή, όπου το σώμα και το μυαλό μέσω της γιόγκα, του διαλογισμού, των θεραπευτικών πρακτικών, του καλού φαγητού και της καλής παρέας ισορροπούν, επεκτείνονται αλλά και ευφραίνονται.

Εμπνευσμένο άλλωστε από την αγάπη του Zviki και της Anat για την ελληνική κουλτούρα, στο Kea Retreat προετοιμαστείτε για ζωηρές συζητήσεις, «γεια μας» και «ώπα» γύρω από το τραπέζι που κάθε μέρα θυμίζει ελληνική κυριακάτικη γιορτή.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media