Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Καβείρια Palace: Στις 10 Δεκεμβρίου ο νέος πλειστηριασμός για το κάποτε φημισμένο συγκρότημα

Στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει ο νέος πλειστηριασμός για το φημισμένο κάποτε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Λήμνου, «Καβείρια Palace».

Ο νέος πλειστηριασμός θα γίνει με μειωμένη, -κατά 700.000 ευρώ-, τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,6 εκατ. ευρώ, από 3,3 εκατ. ευρώ που ήταν πριν.

Λόγω της πολυετούς εγκατάλειψης το «Καβείρια Palace» δεν θυμίζει σε τίποτα το σύντομο μεν, αλλά «ένδοξο» παρελθόν του, έχοντας χαρακτηριστεί μάλιστα και ως «το μεγαλύτερο ξενοδοχείο φάντασμα» του Αιγαίου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η αφετηρία του βρίσκεται στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν ο επιχειρηματίας Aπόστολος Xριστοφόρου αποφάσισε να δημιουργήσει αυτό το παραθαλάσσιο συγκρότημα, που πέρα από το κεντρικό κτήριο, τους συνεδριακούς χώρους, τα γήπεδα, τη μεγάλη πισίνα και τα εστιατόρια, περιλάμβανε ολόκληρο «χωριό» από αυτόνομα σπίτια.

Διέθετε 242 δωμάτια, δυναμικότητας 550 κλινών και βρίσκεται σε έκταση 182 στρεμμάτων.

Για την κατασκευή του ελήφθησαν υψηλά δάνεια, ενώ μέρος της χρηματοδότησης καλύφθηκε και από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Άνοιξε τις πύλες του το 1994, λειτούργησε για δύο χρόνια με διάφορα προβλήματα και στη συνέχεια ο Χριστοφόρου οδηγήθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων και του υψηλού κόστους για τη λειτουργία και τη συντήρησή του.

Κάπως έτσι εισήλθε στο σκηνικό ο αείμνηστος Mάκης Ψωμιάδης. Ούτε εκείνος όμως μπόρεσε να το σώσει…

Ακολούθησε το λουκέτο και η εγκατάλειψη με αποτέλεσμα να υποστεί επανειλημμένα πλιάτσικο και να αποψιλωθεί από σχεδόν τα πάντα.

Το συγκρότημα για να επαναλειτουργήσει θα χρειαστεί ριζική ανακαίνιση – ανακατασκευή που θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: www.newmoney.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media