Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Καθορισμός καταλλήλων και μη ακτών για κολύμβηση στη Λευκάδα

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης της Περιφέρειας Ιόνιων Νησών:

 

«Καθορίζουμε ως κατάλληλες για κολύμβηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους όλες τις ακτές που υπάρχουν στην Περιφέρεια της Νήσου Λευκάδος και των υπαγομένων σ’ αυτή διοικητικώς νήσων και ερημονήσων (Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός κ.λ.π.) πλην των περιοχών των λιμένων:

Λευκάδας (λιμάνι και δίαυλος), Λυγιάς, Νυδριού, Βλυχού, κόλπου Βαθέως Μεγανησίου, κόλπου Συβότων, του Κεντρικού λιμένα Βασιλικής, Καλάμου, Καστού.

Συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης στις εκβολές χειμάρρων, ποταμών, ρεμάτων και αγωγών όμβριων υδάτων (200 μ. εκατέρωθεν), ιδίως μετά από βροχόπτωση και στα σημεία που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 200 μ. εκατέρωθεν από τα στόμια εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

Οι Δήμοι και οι Τοπικές Κοινότητες των περιοχών κολύμβησης παρακαλούνται όπως προβούν στην απαραίτητη σήμανση (τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων) στις περιπτώσεις ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης.

Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι απαγορευτικές πινακίδες να τοποθετούνται κατάλληλα και να μην καταστρέφονται.

Η παρούσα δύναται να ανακληθεί στο σύνολό της ή εν μέρει σε περίπτωση διαπιστώσεως ρύπανσης ύστερα από δειγματοληπτικούς ελέγχους ή διαπιστώσεων της Υπηρεσίας, ότι ρυπαίνονται οι θαλάσσιες ακτές κατόπιν Υγειονομικών αναγνωρίσεων».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media