Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Καταρρίπτει κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας

Ρεκόρ συμμετοχών που θα αγγίξει τους 55.000 δρομείς φέρνει την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και τη μετατρέπει σε μια μεγάλη γιορτή που χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται: το Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, ο οποίος αισίως γιορτάζει τα 36 του χρόνια.

Η σπουδαία διοργάνωση που όπως κάθε χρόνο διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, θα υποδεχθεί και φέτος δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν τόσο στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία το Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ. και 10 χλμ., στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ. και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος το όριο των εγγραφών στη μαραθώνια διαδρομή ξεπεράστηκε κατά 200 άτομα και για πρώτη φορά καλύφθηκε σχεδόν δύο μήνες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Μια γρήγορη ματιά στους αριθμούς είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει για ποιον λόγο ο Μαραθώνιος της Αθήνας ο Αυθεντικός έχει αναδειχθεί στο μαζικότερο αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

 

Συγκεκριμένα:

18.750 δρομείς στο Μαραθώνιο Δρόμο

19.000 δρομείς στα 5 χλμ. και 10 χλμ.

8.000 στον απογευματινό αγώνα 5 χλμ.

9.100 παιδιά και αθλητές Special Olympics στο κέντρο της Αθήνας και στους Δήμους της Μαραθώνιας διαδρομής.

 

Όσοι θελήσουν να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος και της Αθήνας έχουν μία ακόμη τελευταία ευκαιρία καθώς υπάρχουν ακόμη λίγες κενές θέσεις για τον απογευματινό αγώνα δρόμου των 5 χλμ.

Ακόμη όμως και εκείνοι που δεν θα δοκιμάσουν φέτος τις αντοχές τους στους δρόμους της Αττικής έχουν κάθε λόγο να δώσουν το «παρών» στις 11 Νοεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο, να χειροκροτήσουν όλους όσους τερματίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας