Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Καλή χρονιά το 2016 για Μεγάλη Βρεταννία και King George

Η θέα από το GB Roof Garden προς την Ακρόπολη

 

Θετικά θα κλείσει η φετινή χρονιά για τα ξενοδοχεία “Μεγάλη Βρεταννία” (Grande Bretagne) και “King George”, που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, καθώς τόσο οι πληρότητες όσο και οι τιμές των δωματίων έφθασαν στα επίπεδα του 2007 που ήταν μία από τις καλύτερες σεζόν για τις μονάδες του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας Λάμψα (όμιλος Λασκαρίδη), η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του Μεγάλη Βρεταννία και διαχειρίστρια του King George (ανήκει στη Eurobank), ο τζίρος των δύο ξενοδοχείων θα κινηθεί στα 43 – 44 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν περίπου στα 9 εκατ. ευρώ.

Υστέρηση σε σχέση με τα αποτελέσματα προ δεκαετίας παρουσιάζει όμως ο τζίρος από τα τμήματα εστίασης και εκδηλώσεων (συνέδρια κ.λπ.), που αποδίδεται στην οικονομική κρίση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο τζίρος από τα εν λόγω τμήματα στη Μεγάλη Βρεταννία θα φθάσει φέτος περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ προ δεκαετίας είχε αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort, που ανήκει κατά 50% στη Λάμψα και κατά 50% στον όμιλο Σμπώκου (στον οποίο ανήκει το Blue Palace Resort & Spa στην Ελούντα της Κρήτης), θα κινηθούν φέτος περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2015, δηλαδή στα 10 – 11 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής του Μεγάλη Βρεταννία Τιμ Ανανιάδης επισήμανε ότι «για τα 5άστερα και luxury ξενοδοχεία ο τουρισμός από τις ΗΠΑ κάνει τη διαφορά. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις η Ευρώπη είναι παγωμένη, ωστόσο όλα θα κριθούν από την κίνηση που θα προέλθει από τις ΗΠΑ».

Την ίδια ώρα, όπως υποστηρίζουν στελέχη της Λάμψα, θετικά επιδρούν στην αύξηση του τουρισμού, οι νέες επενδύσεις που πραγματοποιούνται στα ξενοδοχεία (π.χ. Electra Metropolis Athens).

 

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.newmoney.gr

Φωτογραφία: www.grandebretagne.gr