Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Καλές πληρότητες μέχρι 10 Οκτωβρίου στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νομού Ηρακλείου

Mε «γεμάτα» καταλύματα και σημαντική αύξηση πελατών από τη Γαλλία οδηγείται προς το κλείσιμο η καλοκαιρινή σεζόν για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων στο νομό Ηρακλείου.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί από την αρχή του Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα οι πληρότητες στα ενοικιαζόμενα υπερβαίνουν το 80%», ανέφερε ο Γιώργος Χριστοδουλάκης, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία».

Ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι οι πελάτες αυτής της περιόδου είναι άνθρωποι που δεν περιορίζονται στο μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα. Τους αρέσουν οι εκδρομές, οι πεζοπορίες και δείχνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα του νησιού. «Είναι τουρίστες που τρώνε έξω, κάνουν περιηγήσεις και γενικά στηρίζουν την τοπική οικονομία», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ανέφερε ότι αυτό το διάστημα η μέση τιμή ενός δίκλινου χωρίς πρωινό είναι στα 40 ευρώ. «Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με άλλους προορισμούς και οι τιμές μειώνονται», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι ο μέσος χρόνος παραμονής των τουριστών είναι άνω των τεσσάρων ημερών. Ωστόσο υπάρχουν και πολλές μονές διανυκτερεύσεις για τους τουρίστες που κάνουν εκδρομές στη Σαντορίνη.

«Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου περιμένουμε καλές πληρότητες. Η σεζόν δεν άρχισε δυναμικά, τελειώνει όμως πολύ καλά», κατέληξε.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της  Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.