Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Καλαμάτα: Κτήριο του Δήμου μετατρέπεται σε κατάλυμα πέντε ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων

Υπεγράφη την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τη μισθώτρια Φρόσω Παπανικολάου, σύμβαση για την ενοικίαση δημοτικού κτηρίου (φωτογραφία), που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαρών και Ασίνης, στο οποίο έδρευε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».

Η απευθείας εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου υπήρξε συνέπεια τριών άγονων διαγωνισμών και έγινε σε συνέχεια αιτήσεως και προσφοράς εκ μέρους της κυρίας Παπανικολάου.

Η ενοικίαση θα ισχύσει για 25 χρόνια, με μηνιαίο μίσθωμα 700 ευρώ και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης της ισχύος του μισθωτηρίου για ακόμη 25 χρόνια.

Πρόκειται για τριώροφο διατηρητέο κτήριο εμβαδού 313,55 τ.μ. (ισόγειο: 138,40 τ.μ., 1ος όροφος: 138,40 τ.μ. και δώμα: 36,75 τ.μ.), το οποίο θα μετατραπεί από την κυρία Παπανικολάου ύστερα από εργασίες επισκευής – ανακαίνισης σε κατάλυμα κατηγορίας τριών κλειδιών που θα διαθέτει πέντε ανεξάρτητα διαμερίσματα (δύο σε κάθε όροφο και ένα στο δώμα), με συνολική δυναμικότητα μεταξύ 10 και 25 ατόμων.

Share Post