Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Κ. Τσιμιδοπούλου: Η ιστορία και τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου HP Hotels

Η κυρία Κάτια Τσιμιδοπούλου, η ιδιοκτήτρια μαζί με την αδερφή της Αναστασία των HP Hotels, μίλησε στο etravelnews.gr για την ιστορία και τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου.

«Κοιτάμε το μέλλον αισιόδοξα, κάνουμε σχέδια και προσπαθούμε να καινοτομούμε πάντα με προτεραιότητά μας την άρτια φιλοξενία, την υψηλή αισθητική και την ευγένεια σε κάθε πτυχή των υπηρεσιών και εμπειριών που προσφέρουμε», ήταν η απάντηση της κυρίας Τσιμιδοπούλου στην ερώτησή μας τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια από τον όμιλο HP Hotels.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

 

1. Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ομίλου HP Hotels;

Όλα ξεκίνησαν το 1972 όταν ο πατέρας μας Μιχάλης Τσιμιδόπουλος, επέστρεψε στην Αθήνα από την Κεντρική Αφρική και καταπιάστηκε με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Πρώτο του εγχείρημα ήταν το ξενοδοχείο Herodion 4* που φέτος κλείνει αισίως τα 46 χρόνια λειτουργίας του. Το 1992 προστέθηκε στο επιχειρηματικό μας χαρτοφυλάκιο και το ξενοδοχείο Philippos 3* που βρίσκεται μόλις 100 μ. από το Herodion.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε τόσο με τη δημιουργία του Point-a bar & restaurant που βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου Ηρώδειο, με θέα στον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και του street bistro Gargaretta που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

 

2. Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του ομίλου HP Hotels;

Σήμερα, μετά από 46 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζουμε δυναμικά με την προσθήκη δύο διαμερισμάτων, το Acropolis View Residence και το Herodion Family Apartment, τα οποία βρίσκονται και αυτά στην περιοχή της Ακρόπολης. Κοιτάμε το μέλλον αισιόδοξα, κάνουμε σχέδια και προσπαθούμε να καινοτομούμε πάντα με προτεραιότητά μας την άρτια φιλοξενία, την υψηλή αισθητική και την ευγένεια σε κάθε πτυχή των υπηρεσιών και εμπειριών που προσφέρουμε.

 

3. Τι περιλάμβανε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Herodion;

Το πρώτο τετράμηνο του 2022 ολοκληρώθηκε η ριζική ανακαίνιση των δωμάτιων του ξενοδοχείου μας. Η ανακαίνιση ξεκίνησε το 2021 και συνεχίστηκε μέσα στο διάστημα της πανδημίας, χωρίς να σταματήσει η επένδυση, ενώ παράλληλα στο 1/3 των δωματίων αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και ο εξοπλισμός (φωτισμός, μηχανές καφέ Nespresso, ηλεκτρονικές ζυγαριές, pillow menu).

Ανάλογα με την κατηγορία δωματίου μεγάλος αριθμός εξοπλίστηκε με στρώματα CANDIA Privilege σε συνδυασμό με τα στρώματα COCO-MAT που ήδη διαθέταμε. Μάλιστα, η επίπλωση των δωματίων αντικαταστάθηκε ολοκληρωτικά ώστε να ταιριάζει με το σύγχρονο design και σχεδιασμό. Οι ανακαινίσεις συνεχίστηκαν και στους κοινόχρηστους χώρους όπου προστέθηκαν έργα Ελλήνων καλλιτεχνών. Στο Olive Garden του 4ου ορόφου, πίσω από τα Jacuzzi’s, δημιουργήθηκε το νέο μας Outdoor Workout area.

 

4. Τι είναι αυτό που κάνει το bar – restaurant Point-a να ξεχωρίζει;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό που το κάνει ξεχωριστό με την πρώτη ματιά είναι η τοποθεσία του. Απέχει μόλις 289 μέτρα από τον Παρθενώνα και 85 μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, η θέα και μόνο το κατατάσσει ανάμεσα στα ομορφότερα σημεία της Αθήνας, αν όχι της Ελλάδας. Ακόμα και σε αυτούς που θα πουν ότι η πόλη μας έχεις γεμίσει ταράτσες έχουμε την απάντηση. Την Ακρόπολη μπορεί να την έχει δει κανείς από πολλές γωνίες και οπτικές, αλλά από το Point-a μπορεί σχεδόν να την αγγίξει. Τι καλύτερο λοιπόν από το να παρατηρείς δύο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αθήνας, ενώ απολαμβάνεις γεύσεις εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με τοπικούς οίνους και signature cocktails. Η ομάδα μας άλλωστε είναι πάντοτε έτοιμη να χαρίσει στους θαμώνες του rooftop μια μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης και φιλοξενίας.