Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

«JobDay Θεσσαλονίκη»: Τι ζητούν οι εργοδότες των τουριστικών επαγγελμάτων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο δικτυακός τόπος Skywalker.gr, συνδιοργανώνουν τη δράση «JobDay Θεσσαλονίκη» στις 9 Μαΐου 2019, από τις 10.00 έως τις 16.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1).

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων με την ανάπτυξη απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της αναζήτησης εργασίας, ενώ παράλληλα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα soft skills και πρακτικών εφαρμογών, που θα τους βοηθήσουν να ενισχύσουν το προφίλ τους και να τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς.

Το «JobDay Θεσσαλονίκη» απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν, ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη των νέων στην έναρξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους, μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους.

«Στόχος της ανωτέρω δράσης είναι η διά ζώσης επαφή εργοδοτών και ανέργων, έτσι ώστε οι πρώτοι να ενημερώσουν τους δεύτερους, για το τι ουσιαστικά ζητά μια αξιόπιστη εταιρία από κάποιον που ενδιαφέρεται να απασχοληθεί στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης και της εμπορικής δραστηριότητας, καθώς είναι από τους σημαντικότερους κλάδους απασχόλησης σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης», επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου.

Στο πλαίσιο της δράσης που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο εκπρόσωπος κάθε εταιρείας θα αναλύσει τα σωστά και τα λάθη που έχει εντοπίσει σε βιογραφικά και σε συνεντεύξεις, επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα του δικού του κλάδου σε επίπεδο δεξιοτήτων.

Οι παρουσιάσεις θα είναι διαδραστικές και με συνεχές feedback (διενέργεια ερωταπαντήσεων) προς το κοινό.

Οι θεματικές του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:

– Προετοιμασία για την ένταξη στην αγορά εργασίας
– Τι ζητούν οι εργοδότες των τουριστικών επαγγελμάτων
– Το επάγγελμα του πωλητή με τη ματιά της επιχείρησης
– Σωστές και λάθος πρακτικές στην εργασία στον κλάδο της εστίασης

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή με την υποβολή αίτησης ΕΔΩ.

Πληροφορίες: 231331-7583, -7241, -7500 (Δήμος Θεσσαλονίκης) και 2310 – 326 712 (Skywalker.gr).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram