Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Τζεόφ Μπαλότι (Wyndham Hotels): Συζητήσεις για νέα ξενοδοχεία Wyndham στην Ελλάδα

Βρισκόμαστε διαρκώς σε συζητήσεις για να επεκτείνουμε την παρουσία των ξενοδοχείων Wyndham στην Ελλάδα, αναφέρει ο Τζεόφ Μπαλότι, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotels & Resorts, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μπαλότι

1. «Από τη στιγμή που η Ελλάδα απέχει ακόμη πολύ από το να εξαντλήσει τα περιθώρια ανάπτυξης του τουρισμού της, εμείς βλέπουμε μια πολύ σημαντική αγορά για τη δική μας ανάπτυξη. Σε μόλις δύο χρόνια το χαρτοφυλάκιό μας έχει επεκταθεί σημαντικά. Έχουμε σήμερα επτά ξενοδοχεία (τα έξι με τη Zeus International και το Ramada Plaza Thraki με τον όμιλο Παλακίδη), που σημαίνει περισσότερα από 1.300 δωμάτια. Όπως ίσως γνωρίζετε, προ ολίγων ημερών ανακοινώσαμε τη συμφωνία για το πρώτο μας ξενοδοχείο στη νησιωτική Ελλάδα, το πολυτελές Wyndham Grand Mirabello, στην Ελούντα της Κρήτης, που θα ανοίξει μέσα στο 2019. Και θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

2. «Η Ελλάδα είναι σίγουρα μία από τις βασικές αγορές για την ανάπτυξη της Wyndham Hotels & Resorts και είμαστε αισιόδοξοι για τον αριθμό των brands του χαρτοφυλακίου μας που μπορούμε, εν δυνάμει, να αναπτύξουμε εδώ. Βρισκόμαστε διαρκώς σε συζητήσεις με διαφορετικούς συνεργάτες για να επεκτείνουμε την παρουσία μας εδώ, πέραν του αρχικού σχεδιασμού μας. Η αρχική -μη αποκλειστική- συμφωνία μας με τη Zeus International, που είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης μας στην Ελλάδα, ήταν για 20 ξενοδοχεία σε 10 χρόνια και, ήδη, μέσα σε 18 μήνες λειτουργούν από αυτά τα έξι, ενώ άλλα δύο βρίσκονται στα σκαριά (το ένα στην Κύπρο) και θα ανοίξουν εντός του 2019».

3. «Η άφιξη 27,2 εκατομμυρίων ξένων τουριστών στην Ελλάδα μόνο το 2017 αποδεικνύει πως σημειώνεται μεγάλη ανάκαμψη των διεθνών αφίξεων και αυτό οδηγεί αυτόματα σε αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές του τουρισμού. Η Αθήνα ειδικότερα εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς. Οι επενδύσεις σε έργα υποδομών προφανώς διαδραματίζουν ρόλο: η επέκταση του αεροδρομίου, οι επενδύσεις που θα γίνουν στον Πειραιά, το βελτιωμένο δίκτυο εθνικών οδών. Όλα αυτά είναι θετικές πρωτοβουλίες που μπορούν να φέρουν περισσότερους επισκέπτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα».

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μπαλότι στο kathimerini.gr.