Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ιστορικό κτήριο στο λιμάνι της Καλαμάτας μετατρέπεται σε δύο ξενοδοχεία

Προχωρά η δημιουργία δύο ξενοδοχείων, ενός 5άστερου και ενός 4άστερου, σε μεγάλο, παλιό κτηριακό συγκρότημα στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Όπως γράψαμε στις 21 Νοεμβρίου και στις 5 Δεκεμβρίου (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης του Ν. 4399/2016, των επενδυτικών σχεδίων της υπό σύσταση «PORTO MARINA KALAMATA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IΔΙΩΤΙΚΗ KΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ EΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «PORTO MARINA KALAMATA Μ. Ι.Κ.Ε.», που αναφέρονται στη δημιουργία:

1. 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 49 δωματίων / 100 κλινών στην Καλαμάτα.

2. 4άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 48 δωματίων / 96 κλινών στην Καλαμάτα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με το portal tharrosnews.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια, άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Καλαμάτας, αυτό των Μύλων, προχωρούν εδώ και μερικούς μήνες οι εργασίες ανακατασκευής, με στόχο να δημιουργηθούν δύο ξενοδοχεία.

Το 11.400 τετραγωνικών μέτρων παλιό βιομηχανικό συγκρότημα επεξεργασίας και τυποποίησης σιτηρών, που περικλείεται από τις οδούς Κουντουριώτου, Ψαρών, Ευαγγελιστρίας και Ύδρας κατασκευάστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια.

Οι εργασίες προχωρούν ώστε τα επόμενα χρόνια να μετατραπεί και να λειτουργήσει ένα μοντέρνο δίδυμο ξενοδοχειακό σύνολο, ένα 5άστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 49 δωματίων / 100 κλινών και ένα 4άστερο 48 δωματίων / 96 κλινών.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, στο πίσω κτήριο του συγκροτήματος, τμήμα του θα γίνει πολυχώρος, ενώ το άλλο τμήμα θα γίνει μουσειακός χώρος, που θα αναδεικνύει την ιστορία αυτού του κομματιού της πόλης και τη λειτουργία των κυλινδρόμυλων.

 

Φωτογραφία: www.google.com/maps