Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Ισραηλινός επιχειρηματίας νοίκιασε το ιστορικό Ξενία της Κύθνου

Στον Ισραηλινό επιχειρηματία Avraham Ravid πέρασε το ιστορικό Ξενία της Κύθνου, καθώς και οι δύο ιαματικές πηγές με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-Auction που διοργάνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ).

Ο κ. Ravid που έχει εξοχικό στην Κύθνο και δηλώνει λάτρης της Ελλάδος ανεδείχθη νικητής προσφέροντας 2.862.510 ευρώ σε ένα διαγωνισμό που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης τα 1,2 εκατ. ευρώ.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που απέκτησε το δικαίωμα επιφανείας για 99 χρόνια του ξενοδοχείου Ξενία και Ιαματική πηγή Κύθνου, στην Περιοχή Λουτρά, πρόκειται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του Ξενία και τις δύο Ιαματικές Πηγές, «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι», με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο

Υπολογίζεται ότι θα επενδύσει πάνω από 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ποσού για τη μακροχρόνια ενοικίαση των εγκαταστάσεων.

 

Πηγή: www.ot.gr


Σημείωση: 

Είναι συγκρότημα 7.018,4 τ.μ. αποτελούμενο από ξενοδοχείο δυναμικότητας 96 κλινών σε 46 δωμάτια, υδροθεραπευτήριο με 14 μαρμάρινα λουτρά σε διατηρητέο κτήριο, υδρομασάζ και υποστηρικτικές υποδομές συνολικής δομημένης επιφάνειας 4.040,45 τ.μ., στον οικισμό Λουτρά της Κύθνου.

Θεωρείται η πρώτη τουριστική υποδομή spa στην Ελλάδα. Το υδροθεραπευτήριο σχεδιάστηκε από το βασιλικό αρχιτέκτονα την Οθωμανική περίοδο, Christian Hansen, ενώ μεταξύ 1871 – 1891, το κτήριο τροποποιήθηκε από τον αρχιτέκτονα Τσίλερ.

Υπάρχουν δύο αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, η πηγή «Άγιοι Ανάργυροι» που βρίσκεται στο υδροθεραπευτήριο και η «Κακάβος» η οποία βρίσκεται 50 μ. μακριά από την πρώτη.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media