Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Οι Ισραηλινοί επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη και τους χειμερινούς μήνες

Τη Θεσσαλονίκη θα προτιμήσουν και το χειμώνα οι Ισραηλινοί τουρίστες, όπως δείχνει το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες από τουριστικούς παράγοντες του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Δέκα ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ισραηλινή πρωτεύουσα επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες τη Θεσσαλονίκη για να εξετάσουν από κοντά τις τουριστικές δυνατότητες της «Θεσσαλονίκης του Χειμώνα» ως συνέχεια μιας επιτυχημένης καλοκαιρινής σεζόν που έφερε στην πόλη χιλιάδες Ισραηλινούς τουρίστες.

Οι Ισραηλινοί κατέχουν ήδη την πρώτη θέση στον πίνακα κατάταξης διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, μεταξύ 20 εθνικοτήτων, το 8μηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου.

Το fam trip που οργάνωσε το διάστημα 1 – 4 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης για τους 10 ταξιδιωτικούς πράκτορες, το πρώτο για φέτος στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ Τελ Αβίβ, την Aegean Airlines και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Στους Ισραηλινούς επισκέπτες παρουσιάστηκαν όλες οι θεματικές ενότητες του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι σημαντικότερες διαδρομές που συνδέουν την πόλη με γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία.

Έμφαση δόθηκε στα εβραϊκά μνημεία και στις τουριστικές διαδρομές που σχετίζονται με την παρουσία και την ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, στα φεστιβάλ και στις διεθνείς εκθέσεις του χειμώνα, στη γαστρονομία, στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη και στις παλιές και νέες αγορές (shopping). Τα μνημεία UNESCO της πόλης, τα Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία καθώς και οι δημοφιλείς προορισμοί όπως είναι οι Βεργίνα, Πέλλα, Μίεζα, Αμφίπολη, το Δίον, ο Όλυμπος, το Άγιον Όρος, τα Μετέωρα, οι Φίλιπποι Καβάλας, το Κιλκίς, η Κερκίνη κ.ά. αποτέλεσαν μια ξεχωριστή παρουσίαση.

Η ομάδα των Ισραηλινών συνοδευόμενη από τον επικεφαλής του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ Χάρη Καλπίδη και τη Debbie Spiegel, Διευθύντρια της Aegean Airlines στο Ισραήλ (με σκοπό την έναρξη δύο εβδομαδιαίων πτήσεων κατά τη χειμερινή περίοδο από το Tel Aviv στη Θεσσαλονίκη) ξεναγήθηκε σε Βέροια, Πέλλα και Βεργίνα.

Ακολούθησε την εβραϊκή διαδρομή στην πόλη, γνώρισε τα Λαδάδικα και τη Βαλαωρίτου, καθώς και το οινοποιείο – μουσείο Γεροβασιλείου στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης, καταλήγει η ανακοίνωση του του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας