Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ισπανία: Ανοίγουν τα ξενοδοχεία, αλλά χωρίς πελάτες

 

Με νέα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19, αλλά χωρίς επισκέπτες, ανοίγουν ξανά σιγά σιγά τα ξενοδοχεία της Ισπανίας, καθώς η μισή χώρα έχει ήδη μπει στην πρώτη από τις τέσσερις συνολικά φάσεις της άρσης του lockdown, με στόχο την πλήρη επαναφορά έως τον Ιούλιο.

Οι ξενοδόχοι μπορούν να ανοίξουν ξανά τις ιδιοκτησίες τους – αν και κανέναν από τους κοινόχρηστους χώρους.

Μπαρ και εστιατόρια μπορούν επίσης να ανοίξουν, αλλά με περιορισμένο αριθμό θέσεων σε εξωτερικούς χώρους.

Παραταύτα, η Μαδρίτη, η Μάλαγα, η Γρανάδα, η Βαρκελώνη και τμήματα της Βαλένθια περιλαμβάνονται στις επαρχίες και τους δήμους που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 11% του ΑΕΠ και γι’ αυτό υπάρχει πίεση να ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία, παρά το γεγονός ότι έως τον Ιούλιο δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να ταξιδεύει εντός της χώρας. Επίσης, έως ότου ανοίξουν ξανά τα σύνορα, τα αεροπλάνα αρχίσουν να πετούν και αρθεί η καραντίνα των 14 ημερών δεν θα υπάρξουν τουρίστες από το εξωτερικό.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, έχουν καταρτιστεί οδηγίες υγείας για κάθε τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, αυτό σημαίνει εντατικός καθαρισμός και απολύμανση πολλές φορές την ημέρα, καθώς και αλλαγές στις υπηρεσίες, όπως η απαγόρευση του μπουφέ.

Πολλά ξενοδοχεία εγκαθιστούν οθόνες ανάμεσα στα τραπέζια στην τραπεζαρία τους και εφαρμόζουν κλιμακωτές ώρες φαγητού.

Στα δωμάτια προστίθενται καφετιέρες, επιπλέον κρεβάτια, αλλά αφαιρείται μέρος της διακόσμησης (π.χ. μίνι μπαρ).

Όταν θα ανοίξουν εκ νέου κοινόχρηστοι χώροι, όπως πισίνες και γυμναστήρια, θα εφαρμοστούν αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και απολύμανσης.

Η Ισπανία έχει υιοθετήσει από τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας στον κόσμο, περιλαμβανομένων τεστ αντισωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία στις Κανάριες Νήσους.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post