Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Στο Isla Brown Corinthia και στο αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects το χρυσό βραβείο IDA 2022

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο Εlastic Architects και το 5άστερο ξενοδοχείο Ιsla Brown Corinthia του ομίλου Βrown Hotels, απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο, International Design Award (IDA) 2022, στην κατηγορία Architecture/Hotels & Resorts Design, που είναι από τις πιο σημαντικές διακρίσεις παγκοσμίως στο χώρο της αρχιτεκτονικής, του Interior Design, Product, Graphic και Fashion Design.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα Εlastic Architects επανασχεδίασε το εμβληματικό ξενοδοχείο «Χανικιάν» της δεκαετίας του ’70 δημιουργώντας μία νέα αρχιτεκτονική ταυτότητα που ενσωματώνει στοιχεία του μύθου και της τοπογραφίας του βόρειου Κορινθιακού.

Έτσι, το παλαιό, άκαμπτο κτήριο μετατράπηκε σε ένα νέο οργανικό σχήμα εμπνευσμένο από τους γεωλογικούς σχηματισμούς κάτω από το φυσικό φως, που μιμείται τη ρευστότητα της λάβας, καθώς γειτνιάζει με το ηφαίστειο «Σουσάκι».

Διαδοχικές καμπύλες επιφάνειες στις όψεις του κτηρίου αντλούν έμπνευση από το λευκό βότσαλο και προσδίδουν μία δυναμική μορφή και μία γλυπτικότητα που δείχνει να μεταβάλλεται ανάλογα με την οπτική γωνία του επισκέπτη δημιουργώντας την αίσθηση της κίνησης.

Δίνοντας έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία και στο χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με δημιουργικότητα και καινοτομία που  εμπεριέχει σε ισόρροπες αναλογίες λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και ιδιαίτερη αισθητική.

Το Isla Brown Corinthia, αποτελείται από 166 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, με κοινόχρηστους χώρους που περιλαμβάνουν lobby, εσωτερικό bar με θέα προς τη θάλασσα, all day εστιατόριο, spa και γυμναστήριο καθώς και μια εντυπωσιακή πισίνα infinity με μπαρ και lounge καθιστικούς χώρους που προσφέρουν πανοραμική θέα στον Κορινθιακό.

Περιλαμβάνει επίσης παιδικό πάρκο και υποδομές για θαλάσσια σπορ, αποτελώντας ένα καταφύγιο φιλοξενίας υψηλής αισθητικής μόλις 40΄από την Αθήνα και 50΄από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Επιπλέον, το Isla Brown Corinthia αποτελεί και έναν προνομιακό προορισμό για συνέδρια, με χώρο 550 τ.μ. που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε είδους επιχειρηματική και κοινωνική εκδήλωση.

 

Σχετικά με τους Elastic Architects

Οι Elastic Architects αποτελούν μια βραβευμένη εταιρεία ταλαντούχων αρχιτεκτόνων και Interior Designers με έδρα την Αθήνα και διεθνή παρουσία με γραφεία στο Λονδίνο, το Τορόντο, το Ντουμπάι και την Κύπρο.

Το 2018, μαζί με τον Designer Enrique Mangalindan, ίδρυσαν το Studio ELASTIC Interiors με έδρα το Λονδίνο. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες αρχιτεκτονικής και interior design.

Οι Elastic Architects και Designers ειδικεύονται στο σχεδιασμό υψηλών προδιαγραφών resorts & hotels με μια ποικιλία διεθνών και εγχώριων έργων μεγάλης κλίμακας στο χαρτοφυλάκιό τους και διεθνείς πελάτες όπως Aman Resorts, Janu by Aman, One & Only, Marriott, Accor, Brown Hotels, Coco-Mat, Banyan Tree και άλλους.

 

Φωτογραφίες – credits

1η George Rahmatoullin
2η & 3η Pygmalion Karatzas