Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην Ελλάδα μετά από έξι μήνες

Μετά από έξι μήνες παύσης της κρουαζιέρας, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με επιβάτες στην Ελλάδα που θα προσεγγίσει το λιμάνι του Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Mein Schiff 6, αναμένεται σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ).

Οι επιβάτες θα πάνε στο Ηράκλειο με charter πτήσεις από τη Γερμανία και η κρουαζιέρα που θα ξεκινά κάθε Κυριακή από το Ηράκλειο, περιλαμβάνει στο πρόγραμμα τον Πειραιά και την Κέρκυρα ως επόμενα λιμάνια.

Οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί βάσει των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικού νοσήματος covid 19, τόσο του λιμένος όσο και του πλοίου, θα ακολουθούν αυστηρά τις υγειονομικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από τα ευρωπαϊκά και εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Βάσει των μέχρι τώρα κρατήσεων, αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 600 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του ο ΟΛΗ τονίζει ότι:

«O κατάπλους του Mein Schiff 6, ενός εκ των μεγαλυτέρων κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο, της κολοσσιαίας εταιρείας TUI, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Διοίκηση και στα στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., που άοκνα εδώ και αρκετές εβδομάδες έδωσαν τη μάχη προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πρώτο homeport για την ελληνική κρουαζιέρα σε καιρό πανδημίας.

H επιβράβευση του Ηρακλείου από το γερμανικό κολοσσό, καθιστά το Ηράκλειο προπομπό, προκειμένου και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας μικρές και μεγάλες, να κάνουν μία αντίστοιχη στρατηγική επιλογή.

Για όλους εμάς στο λιμάνι του Ηρακλείου, ο ελλιμενισμός του Mein Schiff 6 από την Παρασκευή 11/9/2020, αποτελεί παράλληλα τη μέγιστη πιστοποίηση και διάκριση για τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία με συνέπεια προετοιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν, ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου να αποτελεί στην πράξη το πρώτο και ταυτόχρονα ασφαλέστερο λιμάνι κρουαζιέρας στην Ελλάδα».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media