Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Ηράκλειο: Ερειπωμένο ιστορικό ξενοδοχείο μετατρέπεται σε χώρο προβολής της κρητικής διατροφής

Ο Δήμος Ηρακλείου σχεδιάζει τη μετατροπή του ερειπωμένου από τη δεκαετία του ’40 κτηρίου που φιλοξενούσε το ξενοδοχείο «Μίνως» στην οδό Πλάνης, σε χώρο προβολής της κρητικής διατροφής.

Ειδικότερα μέσα στο κτήριο (φωτορεαλιστική απεικόνιση) ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε διαδραστική επαφή με τα είδη διατροφής, τον τρόπο παρασκευής τους, το χώρο παραγωγής, καθώς και τους ανθρώπους – παραγωγούς αυτών.

Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να τα γευτεί ή να τα μυρίσει ώστε να τα επιλέξει σε ένα εστιατόριο ή σε ένα κατάστημα πώλησης.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Το ακίνητο, που ανήκει στο δήμο Ηρακλείου, έχει επιφάνεια 400 τ.μ. και αποτελείται από ένα διώροφο κτίσμα υφιστάμενης δόμησης περίπου 340 τ.μ., η οποία κατανέμεται σε ισόγειο και όροφο ίδιας επιφάνειας 170 τ.μ. περίπου έκαστο, καθώς και το συνεχόμενο βορεινό οικόπεδο 230 τ.μ. του κατεδαφισμένου ξενοδοχείου «Μίνως».

Το ξενοδοχείο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1926, όμως το 1940 καταστράφηκε από βομβαρδισμό και περιέρχεται σε αχρηστία.

Το 2010 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο, γιατί έχει ιδιαίτερη πολεοδομική αξία και αποτελεί σημαντικό αρχιτεκτονικό στοιχείο εκείνου του ιστορικού τμήματος της πόλης, το οποίο σχετίζεται με τον Ενετικό Λιμένα.

 

Πηγή: www.patris.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media