Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ira City Hotel: Νέο 4άστερο ξενοδοχείο στην Καλαμάτα

Πριν από λίγες ημέρες έγιναν τα εγκαίνια του 4άστερου ΗΡΑ (Ira) City Hotel, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πολυχάρους 3 και Αναγνωσταρά, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Το ξενοδοχείο HΡΑ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και δίπλα από την Αριστομένους, την πιο κεντρική οδό της πόλης, με πληθώρα εμπορικών καταστημάτων.

Το Ira City Hotel διαθέτει 20 δωμάτια και σουίτες και το «ΗΡΑ Wellness Center», που προσφέρει θεραπείες σώματος, προσώπου και μασάζ, χρησιμοποιώντας αναζωογονητικά συστατικά της φύσης, καθώς και αρωματικά βότανα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το νέο ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα κτήριο με ενδιαφέρουσα ιστορία.

Στο συγκεκριμένο κτήριο λειτούργησε η πρώτη χειρουργική κλινική της πόλης, από το 1970, ενώ το 2004 ανακαινίστηκε και άλλαξε χρήση από χειρουργική σε μαιευτική κλινική («μαιευτική κλινική ΗΡΑ»).

Το 2012 η μαιευτική κλινική διέκοψε τη λειτουργία της και μέχρι πρόσφατα το κτήριο έμεινε αναξιοποίητο, μέχρι που αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο ο Γιάννης Κολοβός και η Κατερίνα Γυφτέα.

Το κτήριο είναι eco friendly, καθώς κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής του σε ξενοδοχείο έγινε επένδυση στις νέες τεχνικές όπως θερμομονώσεις, μηχανήματα υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, εκμετάλλευση ηλιακής ενέργειας, αντλίες θερμότητας, ηλεκτρικός σταθμός φόρτισης, οικολογικά υλικά κατασκευής κ.ά.