Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Υψηλή γαστρονομία και fine drinking στο Grace Hotel Santorini

Το Grace Hotel στη Σαντορίνη, το μοναδικό μέλος του ομίλου Auberge Resorts Collection στην Ευρώπη, καλωσορίζει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στις Κυκλάδες παρουσιάζοντας μια σειρά από συναρπαστικά events εμπνευσμένα από τον πλούτο της σαντορινιάς γης.

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Θάνος Προυναρούς, δύο θρύλοι της γαστρονομίας και του fine drinking αντίστοιχα, έρχονται στο Grace Hotel και μοιράζονται με τους επισκέπτες του νησιού και του ξενοδοχείου την αγάπη τους για τη Σαντορίνη, αλλά και τις γνώσεις και την εμπειρία στο αντικείμενό τους, έτοιμοι να δημιουργήσουν τις πιο μοναδικές αναμνήσεις μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

 

 

Cocktail Masterclasses από τον Θάνο Προυναρούς

Το Grace Hotel υποδέχεται τον Θάνο Προυναρούς (φωτογραφία) στο 363 Bar by Baba Au Rum! Ο ιδρυτής του αθηναϊκού Baba Au Rum, που βρίσκεται ανάμεσα στα 50 κορυφαία μπαρ του κόσμου και η έμπειρη ομάδα του έρχονται στη Σαντορίνη από την Τετάρτη 13 Ιουλίου έως την Κυριακή 17 Ιουλίου για μια σειρά από συναρπαστικά Cocktail Masterclasses, με τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες στο Grace Hotel.

Μια πανδαισία τοπικών υλικών και νησιωτικών πρώτων υλών -από ντοματάκια Σαντορίνης μέχρι άγρια κάππαρη- αναδεικνύονται ως απόλυτοι πρωταγωνιστές κάθε δημιουργίας.

Με φόντο την εκπληκτική θέα στην Καλντέρα, ο Θάνος Προυναρούς συνδυάζει την προσωπική του ταυτότητα με τα πιο φρέσκα νησιώτικα υλικά δημιουργώντας signature cocktails με άρωμα Σαντορίνης.

Η καινοτομία, τα μεσογειακά προϊόντα και η σύγχρονη τέχνη του mixology μπλέκονται αρμονικά στα πιο ξεχωριστά masterclasses, που υπόσχονται να σας παρασύρουν.

Με μια εξαιρετική ομάδα στο πλευρό του, ο Θάνος Προυναρούς ετοιμάζει τα σέικερ του και σερβίρει γευστικά cocktails στο πανέμορφο Grace Hotel, την επιτομή του κυκλαδίτικου ονείρου, μυώντας τους παρευρισκόμενους σε τοπικά υλικά εξαιρετικής ποιότητας.

 

Το γαστρονομικό ταξίδι του Varoulko Santorini

Στο Varoulko Santorini του Grace Hotel, η φιλοσοφία του Λευτέρη Λαζάρου για την ελληνική κουζίνα και η αγάπη του για τα ντόπια υλικά συναντούν την πλούσια οινική παράδοση της Σαντορίνης, με τα κρασιά να αναδεικνύονται ως απόλυτοι σύμμαχοι στη δημιουργία μιας ανεπανάληπτης γαστρονομικής εμπειρίας.

Οι εξαιρετικές γεύσεις τους δίνουν ξεχωριστό στίγμα σε κάθε πιάτο, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως τέλειο συνοδευτικό σε γεύματα που παρασκευάζονται με φροντίδα και μεράκι.

Αυτόν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το Grace Hotel θα φιλοξενήσει τις πιο μοναδικές εμπειρίες wine tasting, σε συνεργασία με μερικά από τα καλύτερα οινοποιεία του νησιού.

Το Οινοποιείο Μπουτάρη, γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τη μεγάλη του συμβολή στην αναβίωση και ανάπτυξη των γηγενών ποικιλιών αμπέλου, θα επισκεφθεί το Varoulko Santorini στις 22 & 23 Ιουλίου, το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, που ιδρύθηκε το 1952 και διαθέτει μια σειρά από διακρίσεις, θα βρίσκεται στο Grace Hotel στις 29 & 30 Ιουλίου, ενώ το Κτήμα Αργυρού, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης αμπελώνων στη Σαντορίνη έρχεται στις 13 & 14 Αυγούστου.

Ειδικοί someliers από τα κορυφαία Κτήματα της Σαντορίνης θα επισκεφθούν το Grace Hotel και το Varoulko Santorini για να μυήσουν τους επισκέπτες σε ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι, όσο ένα εντυπωσιακό μενού που επιμελείται ο ίδιος ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, συνοδευόμενο από τοπικές ποικιλίες κρασιών όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι, η Μανδηλαριά και το Vinsanto, θα δημιουργούν μια εμπειρία που αγγίζει όλες τις αισθήσεις.

Γεύση από καλοκαίρι στο Grace Hotel

Με εμπειρία χρόνων, εξαιρετική γνώση και τη δέσμευση να χρησιμοποιούν μόνο τα καλύτερα υλικά, ο Θάνος Προυναρούς και ο Λευτέρης Λαζάρου ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους, ενώνονται με έναν κοινό στόχο: Τα τοπικά προϊόντα, που έχουν μια σχεδόν μαγική δύναμη να αναδεικνύουν τις δημιουργίες τους, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές γεύσεις – είτε πρόκειται για ένα απολαυστικό cocktail είτε για ένα εμπνευσμένο πιάτο.

Στο καλοκαιρινό καταφύγιο του Grace Hotel, η τεχνογνωσία και η πρωτοποριακή ματιά τους συναντούν το μοναδικό φυσικό πλούτο της Σαντορίνης σε μια σειρά εκδηλώσεων που αποτίει φόρο τιμής στους θησαυρούς της νησιώτικης υπαίθρου.