Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Hμερίδα Vantage Towers: Η σημασία των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη καθημερινότητα

Τα οφέλη της ασύρματης συνδεσιμότητας σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών σε σημαντικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως ο Τουρισμός, η Βιομηχανία, η Υγεία και το Εμπόριο ανέδειξε η ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία Vantage Towers Greece, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη σημασία της κυβερνοασφάλειας.

Με τίτλο «Connect Smart: Gain Customers – Increase Enterprise Values» η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες (20/02) στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, παρουσία εκπροσώπων κορυφαίων εταιρειών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers, Αθανάσιος Έξαρχος (φωτογραφία), υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια η πανδημία του κορονοϊου αποτέλεσε απλά το έναυσμα για να ακολουθήσει μια αλματώδης πρόοδος στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

«Και το ευτυχές γεγονός είναι ότι η χώρα μας δεν έμεινε πίσω στην προσπάθεια αυτή», τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το ταξίδι η Vantage Towers Greece, ως ο πρώτος και μοναδικός ανεξάρτητος πάροχος παθητικών υποδομών στη χώρα.

Ο κ. Έξαρχος χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας τη συμβολή της Vantage Towers για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας, την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη σμίκρυνση του ψηφιακού κοινωνικού χάσματος.

«Οι υποδομές μας έχουν κεντρικό ρόλο τόσο για τη γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη του 5G στη χώρα μας, όσο και για την προώθηση της συνδεσιμότητας και την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, στόχος μας είναι να «Συνδέσουμε Έξυπνα» όλο το οικοσύστημα και να αναπτυχθούν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ όλων μας, με σκοπό την επιτάχυνση της πορείας του ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και την ανάδειξη της ωφέλειας από την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών σε κρίσιμους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με έμφαση στον Τουρισμό, τη Βιομηχανία, την Υγεία, το Εμπόριο και το Επιχειρείν γενικότερα» προσέθεσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Την εκτίμηση ότι το 5G σε εσωτερικούς χώρους γίνεται τόσο απαραίτητο όσο το νερό και το ρεύμα στοιχειοθέτησε ο Αναστάσης Γιόβας, Senior Account Manager της Vantage Towers, λέγοντας ότι οι υψηλές συχνότητες του 5G δεν εισχωρούν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Παρουσίασε το DAS (Distributed Antenna System), ένα σύστημα χαμηλής εκπομπής που καλύπτει όλο τον εσωτερικό χώρο ενός κτηρίου ή ενός κτιριακού συγκροτήματος, ώστε να εξασφαλίζεται η ποιοτική και αξιόπιστη παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε συνεργασία με όλους τους παρόχους, για όλους τους εσωτερικούς χώρους δημόσιων υποδομών ιδιωτικών κτηρίων και επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, βιομηχανία, εμπορικά κέντρα από το μέλλον, ρομποτική χειρουργική, ευφυής νοσοκομειακή κλίνη, υποστήριξη on-call εφημερίων, τηλεπαρακολούθηση χρονίως πασχόντων, βιοσήματα και εικόνες από ασθενοφόρα).

Εξειδικεύοντας το θέμα της κυβερνοασφάλειας σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ο Χρήστος Στεφανέσκου, System Engineer της Fortinet τόνισε ότι έχει μεγαλώσει η επιφάνεια των επιθέσεων στο χώρο της φιλοξενίας, καθώς πολλά ξενοδοχεία είναι πλέον έξυπνα και επομένως πιο εκτεθειμένα.

Υποστήριξε ότι οι παραδοσιακές λύσεις είναι παρωχημένες και εξήγησε ότι η εταιρεία του εφαρμόζει  νέα αρχιτεκτονική μέσω ελέγχου όλου του δικτύου μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού, ασφαλίζοντας χρήστες και συσκευές όπου και να βρίσκονται.

Αναφερόμενος στο ξενοδοχείο του μέλλοντος ο Μάνος Κοκκίνης, Intelligent Edge Pre-Sales Consultant at Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company, έκανε λόγο για ένα έξυπνο ξενοδοχείο, στο οποίο θα υπάρχει συνεχής πρόσβαση σε ένα ασφαλές δίκτυο.

Σημείωσε πως για τον ψηφιακό μετασχηματισμό η εταιρεία του επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του πελάτη, προκειμένου οι ξενοδόχοι να γνωρίζουν τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του πελάτη τους.

Ο Γεώργιος Ασπιώτης, Sr Partner Development Manager, Microsoft Hellas στάθηκε στην πολύ μεγάλη σημασία που έχει η προσωποιημένη προσέγγιση του πελάτη από τις εταιρείες μέσα από τη νέα τεχνολογία, βασισμένη σε αλγορίθμους, προσθέτοντας ότι κλειδί αποτελεί να επιτευχθεί ένα μάρκετινγκ σε πραγματικό χρόνο.

To «Connect Smart» Roadshow από την Vantage Towers Greece συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Θεσσαλονίκη στις 2 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace και την Πάτρα στις 15 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Achaia Beach.