Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ημερίδα «Τουρισμός και Περιβάλλον» από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

 

Μία νέα σημαντική πρωτοβουλία έρχεται να αναλάβει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, διοργανώνοντας την πρώτη ημερίδα με θέμα «Τουρισμός και Περιβάλλον», όπου θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι tour operators και των φορέων πιστοποίησης Green Key και Travel Life, με σκοπό να αναδείξει τη Ρόδο ως ένα ποιοτικό, πράσινο προορισμό, εναρμονισμένο με την ολοένα ισχυρότερη τάση της αειφορίας.

Οι προσκεκλημένοι θα παρουσιάσουν αναλυτικά για τις πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και οι προορισμοί συνολικά, έτσι ώστε να αναγνωριστεί η περιβαλλοντική τους ταυτότητα και να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν από τους τοπικούς φορείς οι πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στο νησί.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Όπως εξηγεί, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ματσίγκος:

«Διοργανώνουμε αυτή την ημερίδα, διαπιστώνοντας τη βαρύτητα που έχουν πλέον οι πράσινες τακτικές στον τουρισμό και καλέσαμε τους ειδικούς να μας ενημερώσουν για πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόζουμε εντός και εκτός ξενοδοχείων. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η Ρόδος σέβεται το περιβάλλον, μεριμνά για την προστασία του και ότι είναι ένας ποιοτικός και eco friendly προορισμός. Ανοίγουμε λοιπόν ένα ευρύ διάλογο με αυτή την πρώτη ημερίδα με σκοπό να καθιερωθεί και να αποτελέσει θεσμό».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου 2020 σε χώρο που θα καθοριστεί στο προσεχές διάστημα.

 

Πηγή: www.dimokratiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post