Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ψηφιακή ημερίδα: «Θρησκευτικός τουρισμός: Ευεξία Σώματος και Πνεύματος» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης και το Τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Θρησκευτικός τουρισμός: Ευεξία Σώματος και Πνεύματος», την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 και ώρα 16:00 – 18:00, μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας www.pde.gov.gr και του θεσμού Solidarity Days www.solidaritydays.gr, φιλοξενώντας ομιλητές από το χώρο της εκκλησίας, του τουρισμού και της πολιτικής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώνεται σε συνεργασία με εταιρία Data Consultants, είναι η ανάδειξη του θρησκευτικού πλούτου της Περιφέρειας μέσω της υλοποίησης δραστηριοτήτων με πολυδιάστατες θετικές επιδράσεις στην υγεία και ευεξία των επισκεπτών.

Η ημερίδα υποστηρίζει το έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη διερεύνηση των προοπτικών και των τρόπων ανάδειξης και αξιοποίησης του θρησκευτικού πλούτου και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας).

Ειδικότερα, στην περίπτωση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας ο τουρισμός ευεξίας αποτελεί μια χάραξη τουριστικής στρατηγικής που συμβάλλει στην επίτευξη της ενεργούς γήρανσης με καινοτομία και εξωστρέφεια.

Πρόκειται για μία διαδικασία μεγιστοποίησης ευκαιριών για σωματική, κοινωνική, ψυχική υγεία, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι σε θέση να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις και να απολαμβάνουν μια ανεξάρτητη και καλής ποιότητας ζωή.

Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν δράσεις οι οποίες θα σχετίζονται με τη βυζαντινή μουσική, τη μοναστηριακή κουζίνα κ.ά. που θα προβληθούν (μέσω βίντεο) στη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post