Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

4η Διαδραστική Ημερίδα με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» από την ANEK LINES και το CSI INSTITUTE

H ANEK LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE) συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία την 4η Διαδραστική Ημερίδα με θέμα την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση, που απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων, φιλοξενήθηκε στο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES στα Χανιά & εστίασε, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παριστάμενων, μεταξύ άλλων, στην νέα πρόκληση «TIK TOK»  που προσελκύει αλματωδώς νεαρούς χρήστες.

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Κατσανεβάκης, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία θα στηρίζει πάντα, με όσα μέσα διαθέτει, κάθε πρωτοβουλία που πραγματοποιείται προς όφελος των μελλοντικών γενεών.

Αναφερόμενος στους κινδύνους του διαδικτύου διευκρίνισε ότι «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» προτρέποντας ωστόσο τα παιδιά να επιδιώξουν πρωτίστως τα καλά στις «ιντερνετικές» τους αναζητήσεις.

Στη συνέχεια, ο βασικός εισηγητής της δράσης, ο Αντιστράτηγος (ε.α.) ΕΛΑΣ και Πρόεδρος του CSI Institute Μανώλης Σφακιανάκης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και τη διαχείριση πιθανών διαδικτυακών απειλών.

Παράλληλα, με διαδραστικό τρόπο πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στη νέα πρόκληση «TIK TOK» και τις παγίδες που υποκρύπτει.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η και μουσικοχορευτική πρόκληση «ΤΙΚ ΤΟΚ» αν και αρκετά δημοφιλής, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού μπορεί να κοστίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές, παρακινώντας γονείς και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στο πλευρό των νέων, με σωστή ενημέρωση σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της συμμετοχής τους.

Στη συνέχεια η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Καλλιόπη Ιωάννου, ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία και τόνισε ότι «Το διαδίκτυο απαιτεί ορθή γνώση διαχείρισης, για να γίνει ασπίδα προστασίας του χρήστη».

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίοι κατέκλυσαν το Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES και συμμετείχαν ουσιαστικά στην ημερίδα, όπως καταδεικνύουν οι δεκάδες προφορικές και κυρίως γραπτές ερωτήσεις που διατύπωσαν.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post