Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ηλίας Κοκοτός: Πως το Elounda Peninsula πέτυχε ρεκόρ εσόδων μέσα στην πανδημία

Διάσημοι ποδοσφαιριστές της Premier League, παρουσιαστές της ρωσικής τηλεόρασης και Ρώσοι τραγουδιστές, Βρετανοί, Ελβετοί και Γερμανοί επιχειρηματίες διάλεξαν αυτό το καλοκαίρι να κάνουν διακοπές στο Elounda Peninsula, που βρίσκεται στην Ελούντα και ανήκει στην οικογένεια Κοκοτού.

Σύμφωνα με τον Ηλία Κοκοτό, διευθυντή πωλήσεων και marketing και μέλος του ΔΣ της ιδιοκτήτριας εταιρείας των Elounda Peninsula, Εlounda Mare και Porto Elounda Golf & Spa Resort:

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

– Γνωρίζαμε τη μεγάλη ανάγκη του κόσμου να κάνει διακοπές με ασφάλεια. Και επενδύσαμε ακριβώς σ’ αυτό, να τους προσφέρουμε αίσθημα ασφάλειας. Υιοθετήσαμε όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα.

 

– Όταν το Μάρτιο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την πανδημία, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να στοχεύσουμε στα πολύ υψηλά εισοδήματα. Δεν προχωρήσαμε σε προσφορές και εκπτώσεις, αλλά αντίθετα προσελκύσαμε τους επισκέπτες αυτούς που είχαν μεν προτεραιότητα την ασφάλεια αλλά και την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις τους. Και έτσι τόσο στο Elounda Peninsula (φωτογραφία) όσο και στο άλλο μας ξενοδοχείο, το Elounda Mare, όλες οι ακριβές σουίτες και βίλες σημείωσαν εξαιρετικά υψηλές πληρότητες τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο.

– Μας ρωτούσαν σε περίπτωση που κάποιος νοσούσε αν θα έπρεπε να πάει σε ξενοδοχείο καραντίνας. Η απάντηση μας ήταν όχι. Αν κάποιος νοσούσε θα μεταφερόταν σε κάποια από τις απομακρυσμένες βίλες του συγκροτήματος, θα είχε την ιδιωτική πισίνα του και θα έκανε εκεί την καραντίνα, χωρίς να κυκλοφορεί στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, απολαμβάνοντας όμως όλες τις παροχές του ξενοδοχείου. Βέβαια οι πελάτες μας είχαν κάνει τεστ πριν ταξιδέψουν και έκαναν και δεύτερο όταν προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα.

 

– Κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ ήταν η μέση τιμή διανυκτέρευσης. Διότι έχουμε πολύ μεγάλες βίλες με έξι υπνοδωμάτια και τιμή 10.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση, σουίτες με 800 ευρώ, ενώ υπάρχει και το κεντρικό ξενοδοχείο. Έτσι με μέση πληρότητα 84% το Elounda Peninsula είναι το μοναδικό, ίσως, ξενοδοχείο της Ευρώπης που εν μέσω της πανδημίας είδε τα έσοδα του να αυξάνονται αντί να μειώνονται.

 

– Tο πλάνο επενδύσεων για το 2022 περιλαμβάνει στο Elounda Peninsula την κατασκευή μιας καινούργιας βίλας 420 τ.μ., την ολοκλήρωση της ανακαίνισης βιλών και σουιτών και στο Elounda Mare την πλήρη ανακαίνιση όλων των βιλών.

 

Πηγή: www.mononews.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media