Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ikos Resorts: Τέσσερα νέα ξενοδοχεία στην Ισπανία και ένα στην Κρήτη;

Ανακοινώθηκε χθες η επέκταση της Ikos Resorts στην Ισπανία, μέσω της νεοσύστατης εταιρείας Ikos International, η οποία εξαγόρασε το ξενοδοχείο Costa del Sol Princess στη Μαρμπέλλα της Ανδαλουσίας, με σκοπό ύστερα από τη ριζική ανακατασκευή του τη λειτουργία του 5άστερου, με 400 δωμάτια και σουίτες, Ikos Andalusia, την Άνοιξη του 2020.

Το επόμενο βήμα για την ένταξη ακόμη μιας μονάδας στο δυναμικό της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ikos Resorts σχεδιαζόταν εδώ και μήνες, ενώ η παρουσία του brand και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου -πέρα από την Ελλάδα- βρισκόταν εξαρχής στο επενδυτικό πλάνο του Ανδρέα Ανδρεάδη, CEO του ομίλου Sani – Ikos.

Η χώρα που προτιμήθηκε για να «φιλοξενήσει» το νέο project της αλυσίδας ήταν τελικά η Ισπανία, καθώς είναι η χώρα της Μεσογείου με τον υψηλότερο αριθμό τουριστών (82 εκατ. το 2017) και με συνεχή ζήτηση για νέα ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου.

Συνολικά οι επενδύσεις της Ikos International στην Ισπανία υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν στα 700 εκατ. ευρώ και αφορούν στη δημιουργία τεσσάρων νέων resorts. «Η επέκταση στην Ισπανία πραγματοποιείται με στόχο να ακολουθήσουν, τα επόμενα χρόνια έως το 2022 και άλλες κινήσεις στην εν λόγω αγορά», όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές…

Τα τέσσερα νέα ξενοδοχεία στην Ισπανία, έρχονται να συμπληρώσουν τα τέσσερα που ήδη υπάρχουν ή που κατασκευάζονται στην Ελλάδα: Ikos Olivia και Ikos Oceania στη Χαλκιδική, Ikos Dassia (φωτογραφία) στην Κέρκυρα και Ikos Aria στην Κω, που θα λειτουργήσει την Άνοιξη του 2019.

Επιπλέον, τα πλάνα για επέκταση στην Ελλάδα παραμένουν, με την αλυσίδα να θέλει τουλάχιστον δύο ακόμη «μέλη» έως το 2021, με το πέμπτο ξενοδοχείο ιδανικά να βρίσκεται στην Κρήτη, εφόσον βρεθεί η κατάλληλη υποδομή.

Το brand πολυτελών ξενοδοχείων Ikos Resorts, έκανε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα το 2015 μετά τη συνένωση των εταιρειών Σάνη και Ikos με βασικούς μετόχους την οικογένεια Ανδρεάδη και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, ενώ στο νέο σχήμα του ομίλου Sani/Ikos συμμετέχουν η Goldman Sachs Asset Management, η Hermes GPE, ο Mathieu Guillemin, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

Στο στρατηγικό σχεδιασμό των Ikos Resorts από το 2015, ήταν να λειτουργήσει επτά έως δέκα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο μέσα μια πενταετία.

 

Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Χριστίνας Πουτέτση (ΕΔΩ) στο protagon.gr, της Στεφανίας Σούκη (ΕΔΩ) στο newmoney.gr και της Βασιλικής Κουρλιμπίνη (ΕΔΩ) στο capital.gr.