Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

ΙΕΚ Θεσσαλονίκης: Ημερίδα με θέμα το networking στον τουρισμό

IEK1

 

Ημερίδα με θέμα το networking στον τουρισμό πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στο «ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ – ΗΛΙΟΣ».

Στην ημερίδα αρχικά έγινε παρουσίαση της παγκόσμιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για επαγγελματίες του τουρισμού και travel bloggers Travel Massive.

Στη δεύτερη ενότητα παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με το θέμα του αποτελεσματικού networking στον τουρισμό, από τις κυρίες Ξένη Γερνά και  Ιωάννα Παντελίδη, καθηγήτριες της Σχολής και τις κυρίες Χρύσα Κρασσά και Μαρία Αθανανασοπούλου, Chapter Leaders στο Travel Massive Thessaloniki.

Το συντονισμό του πάνελ είχε η κυρία Ξένη Γερνά, η οποία αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της διαδικτυακής επικοινωνίας, του μάρκετινγκ και των πωλήσεων των τουριστικών επιχειρήσεων και στους τρόπους ανάπτυξης του e-Tourism. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη των διαδικτυακών υπηρεσιών, τη χρήση των social media και τη διαδραστικότητα που παρέχουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες τόσο για τουριστικούς προορισμούς και τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές – τουρίστες.

Η κυρία Ιωάννα Παντελίδη, παρουσίασε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις διεθνών και ελληνικών κοινωνικών και επαγγελματικών δικτύων που αφορούν τουριστικούς προορισμούς, επαγγελματική δικτύωση, ταξιδιωτικές πληροφορίες και τουριστικές υπηρεσίες.

IEK

Η κυρία Χρύσα Κρασσά παρουσίασε στους σπουδαστές, με ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο, τα οφέλη που προκύπτουν στις τουριστικές επιχειρήσεις από τις συμμετοχές τους σε τουριστικές εκθέσεις, αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά τη συμμετοχή σε μια έκθεση.

Το πάνελ έκλεισε η κυρία Μαρία Αθανασοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο προσφηλές, για το σπουδαστικό κοινό, θέμα των travel blogs,  ανέλυσε τις τεχνικές του travel blogging, την δεοντολογία τόσο των ερασιτεχνικών όσο και των επαγγελματικών blogs, λόγω της επιρροής τους. Στη συνέχεια παρουσίασε τις νέες  τάσεις που υπάρχουν στη διεθνή κοινότητα των blogs και ανέλυσε τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των χρηστών – υποψηφίων καταναλωτών τουριστικών υπηρεσιών.

Πολύ μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των σπουδαστών στην ημερίδα και έκδηλο το ενδιαφέρον τους για τα θέματα που συζητήθηκαν. Η ημερίδα έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση και coffee break που είχαν ετοιμάσει οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» της σχολής.