Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης: Απόλυτα πετυχημένη η «Ημέρα Καριέρας 2018»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού «Ημέρα Καριέρας 2018», που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της σχολής στην Περαία της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να φέρει σε επαφή τους σπουδαστές, τις σπουδάστριες και τους αποφοίτους του Ι.Ε.Κ. με εκπροσώπους και στελέχη του τουριστικού κλάδου, με στόχο τη γνωριμία και επίτευξη συμφωνιών πρακτικής άσκησης και επαγγελματικών συνεργασιών. Η εκδήλωση απέσπασε τις άριστες εντυπώσεις και τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων.

Συμμετείχαν 40 διευθυντικά στελέχη και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών ομίλων, εκπροσωπώντας 88 ξενοδοχειακές μονάδες απ’ όλη την Ελλάδα.

Εκ μέρους της Σχολής, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, η Διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. κ. Ξένη Γερνά. Η εκδήλωση άνοιξε με την προσφώνηση χαιρετισμού, που απέστειλε η Γενική Γραμματέας τους Υπουργείου Τουρισμού κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα, ευχαριστώντας τους εκπροσώπους του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου για τη συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη που δείχνουν τόσα χρόνια στον καθιερωμένο θεσμό της Ημέρας Καριέρας που διοργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού.

 

 

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμούς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) κ. Γρηγόρης Τάσιος, η Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) κ. Περσεφόνη Τρίχα, ο Πρόεδρος του Thessaloniki Conventional Bureau (T.C.B) κ. Γιάννης Ασλάνης, ο Γενικός Γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζεύς», κ. Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Μανταμόπουλος και η εκπρόσωπος του ΚΠΑ2 25ης Μαρτίου του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Αθανασία Παπανικολάου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενός επετειακού οπτικοακουστικού αφιερώματος της εξηντάχρονης ιστορίας της Σχολής, από την οποία έχουν αποφοιτήσει 10 χιλιάδες σπουδαστές και σπουδάστριες.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικής πλακέτας στον σπουδαστή που εγγράφτηκε πρώτος στη Σχολή το 1958, κ. Δημήτριο Αγγουρά, ο οποίος είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ambassador της Θεσσαλονίκης.

Η ανταπόκριση όλων των συμμετεχόντων στην Ημέρα Καριέρας ήταν μεγάλη, αναδεικνύοντας για ακόμη μία χρονιά τη σημαντικότητα του θεσμού των Ημερών Καριέρας, που έχει καθιερώσει το Υπουργείο Τουρισμού στις Σχολές του για την επιτυχή εφαρμογή της πρακτικής άσκησης και την ανάδειξη ικανών και επαρκώς καταρτιζομένων στελεχών που διακρίνουν τις Δημόσιες Σχολές του Υπουργείου Τουρισμού.