Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ίδρυση τρίτου πανεπιστημιακού τμήματος Τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Πέντε σχολές με 21 νέα τμήματα τετραετούς φοίτησης περιλαμβάνει το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Η πρόταση της επιτροπής που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους φοιτητές την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 – 2019, προβλέπει τη συγχώνευση 37 τμημάτων (40 μαζί με τις εισαγωγικές κατευθύνσεις) που υπάρχουν σήμερα στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Η διάρκεια των σπουδών από επτά εξάμηνα που είναι σήμερα (συν ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης και διπλωματική εργασία) θα γίνει οκτώ εξάμηνα. Η πρακτική άσκηση δεν θα είναι ένα χωριστό εξάμηνο, αλλά θα ενσωματωθεί μέσα στα οκτώ εξάμηνα. Η διπλωματική θα είναι ένα μάθημα του τελευταίου εξαμήνου, ενώ ο αριθμός των μαθημάτων θα αυξηθεί από 36 που είναι σήμερα στα 50.

Η πρόταση με το σχήμα του νέου Πανεπιστημίου θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν τα νέα Προγράμματα Σπουδών και διευκρινιστούν όλα τα επιμέρους τεχνικά θέματα.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Ολυμπίας Λιάτσου στο tovima.gr.

 

Σημείωση eTravel News

Στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά λειτουργούν δύο τμήματα (κατευθύνσεις) Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας, από το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014 αποτελείται από τρεις εισαγωγικές κατευθύνσεις, εκ των οποίων η μία είναι η «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας».

Επίσης, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά αποτελείται από δύο κατευθύνσεις, εκ των οποίων η μία είναι η «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Επομένως, μετά την πρόσφατη ίδρυση δύο τμημάτων Τουριστικών Σπουδών στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αιγαίου, τα οποία το Φθινόπωρο (ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018) θα δεχτούν τους πρώτους φοιτητές τους, όλα δείχνουν ότι το Φθινόπωρο του 2018 που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα υπάρχουν τρία Πανεπιστημιακά τμήματα Τουριστικών Σπουδών.