Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ίδρυση Γραφείου του ΕΟΤ στη Μαδρίτη

Την ίδρυση γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Μαδρίτη, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τη Νότια Αμερική, προκειμένου να υποστηριχθεί το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από τις αγορές αυτές, αποφάσισε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα. Το 2018 οι αεροπορικές αφίξεις από την Ισπανία στη χώρα μας έφτασαν τις 255.883 σημειώνοντας αύξηση 43,2% σε σχέση με το 2017 και αναμένεται νέα αύξηση το 2019.

Την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και τη θετική δυναμική για το 2019 συζήτησε με παράγοντες της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Ο κ. Τζιάλλας, μαζί με την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, Δήμητρα Βοζίκη, συναντήθηκαν με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρείες, για τις θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος, μέσα από την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων από την Ισπανία προς την Ελλάδα.

Ο κ. Τζιάλλας επίσης εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση έναρξης της FITUR προς τιμή των εθνικών συμμετοχών και εκθετών, από τη Βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Ο κ. Τζιάλλας είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Zurab Pololikashvili, με την Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, Gloria Guevara Manzo, τους Υπουργούς Τουρισμού της Αργεντινής Gustavo Santos, της Βουλγαρίας Nikolina Angelkova και του Μαρόκου Mohammed Sajid, καθώς επίσης και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού της Κροατίας Frano Matušić.

Με τον Πρόεδρο του Ισπανο-ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ανδρέα Παππά και τη Διευθύντρια Miriam Rodriguez-Ruiz, συζήτησαν για τις επενδυτικές προοπτικές και το αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ισπανικοί όμιλοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες στο δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η FITUR αποτελεί τη σημαντικότερη έκθεση τουρισμού για τις ισπανόφωνες χώρες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης από 23 μέχρι 27 Ιανουαρίου στην Μαδρίτη, ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο με 21 συνεκθέτες – αριθμός ρεκόρ για τη συγκεκριμένη έκθεση.

 

Φωτογραφία: Από αριστερά ο Βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, Zurab Pololikashvili και ο κ. Τζιάλλας.