Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ιαματικές πηγές της Ελλάδας προσελκύουν επενδυτές

Τις προοπτικές ανάπτυξης των ιαματικών πηγών που απελευθερώνονται με το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρά ξενοδοχειακά brands, Έλληνες επιχειρηματίες και όμιλοι με διεθνή παρουσία στο χώρο της ευεξίας επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και τη δημιουργία εγκαταστάσεων με βάση τα διεθνή πρότυπα, με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδημάτων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

 

1. Κύθνος

Ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής της Κύθνου έχει καταγραφεί από Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο κυκλαδίτικο νησί. Ήδη έχει επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός μακροχρόνιας ενοικίασης για το εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο «Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου», που περιλαμβάνει ένα υδροθεραπευτήριο, ένα ημιτελές κτήριο για υδροθεραπείες και το 46 δωματίων ξενοδοχείο Ξενία.

 

2. Μέθανα

Ο Τσέχος επιχειρηματίας Πάβελ Μίναρικ, έχει ήδη καταρτίσει master plan για την εκμετάλλευση των ιαματικών λουτρών των Μεθάνων, που ανήκουν στο Δημόσιο, με στόχο η εταιρεία Qurelux, που δραστηριοποιείται στον τομέα του ιαματικού τουρισμού και στην οποία είναι διευθύνων σύμβουλος, να δημιουργήσει μια λουτρόπολη στα πρότυπα της παγκοσμίως φημισμένης λουτρόπολης στο Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας.

 

Πηγή: Εφημερίδα Real News

Φωτογραφία: www.methana.gr


Σημείωση eTravel News

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα Real News, το business plan της εταιρείας από την Τσεχία προβλέπει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου λουτρουθεραπείας και την ανάπτυξη ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών στα Μέθανα…