Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Χρονιά αβεβαιότητας για τον κυπριακό τουρισμό τo 2019

 

Το 2019 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά για τον τουρισμό της Κύπρου, καθώς και οι τρεις μεγάλες αγορές της (Βρετανία, Ρωσία και Γερμανία), αντιμετωπίζουν «προκλήσεις».

Η αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit είναι μεγάλη, ενώ οι φόβοι για μείωση των Ρώσων τουριστών λόγω πιθανής περαιτέρω υποτίμησης του ρωσικού ρουβλιού, δεν έχουν εκλείψει. Επιπρόσθετα, το κλείσιμο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών επηρεάζουν το πτητικό πρόγραμμα από και προς τη Γερμανία.

Ψυχραιμία συνιστά ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Βασίλης Σταματάρης. «Πρέπει να κρατούμε χαμηλούς τόνους και να μην πανικοβάλλουμε με αρνητικά δημοσιεύματα. Γίνονται πολλές συντονισμένες προσπάθειες για να διατηρήσουμε ψηλά τα επίπεδα των αφίξεων μας, ενώ κλειδί αποτελεί η ενίσχυση της αεροπορικής μας συνδεσιμότητας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Πάφου, Θάνο Μιχαηλίδη, οι κρατήσεις είναι «μουδιασμένες». «Η βρετανική αγορά είναι σε χαμηλότερα επίπεδα. Κινείται 4% πιο κάτω λόγω τριών παραγόντων. Ο πρώτος λόγος είναι το brexit καθώς η αβεβαιότητα ωθεί τον κόσμο να μην κλείνει διακοπές. Κατά δεύτερο λόγο, τόσο στη Βρετανία όσο και στη Γερμανία επέλεξαν πολλοί να κάνουν διακοπές στη χώρα τους λόγω του καλού καιρού. Επίσης, πολλοί είναι οι τουρίστες που επιλέγουν Τουρκία και Αίγυπτο».

Επιπλέον, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το κενό της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Cobalt που έκλεισε πριν από λίγους μήνες είναι αδύνατο να καλυφθεί.

Δεν βάζει ψηλά τον πήχη ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Τουλάχιστον για φέτος, ο Υφυπουργός τονίζει ότι θα είναι ικανοποιημένος αν διατηρηθούν τα περσινά επίπεδα των τουριστών, καθώς όπως σημειώνει αυτό θα σημαίνει ότι οι αριθμοί των αφίξεων δεν ήταν συγκυριακοί τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post