Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Χριστίνα Τετράδη (ΞΕΕ): 3 δισ. η ζημιά στα ξενοδοχεία λόγω κορονοϊού

Στα 3 δισ. ευρώ έχει φτάσει η ζημιά στα ελληνικά ξενοδοχεία από την κρίση του κορονοϊού!

Τα παραπάνω ανέφερε στην εκπομπή «Χαμηλή Πτήση» του τηλεοπτικού σταθμού Ionian TV, η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη, η οποία μίλησε για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας μας από την πανδημία του κορονοϊού.

Η κα Τετράδη ανέφερε ότι τα αρχικά στοιχεία του ΞΕE, πριν από τρεις βδομάδες, έκαναν λόγο για ζημιά 522 εκατ. ευρώ, όμως «δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται το φαινόμενο, δεν έχουν σταματήσει οι ακυρώσεις».

«Το θέμα δεν είναι μόνο πότε θα είναι έτοιμη η χώρα μας, το θέμα είναι πότε θα είναι έτοιμοι και οι πελάτες μας να έρθουν», ανέφερε η κα Τετράδη για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 522.000.000 ευρώ ανέρχονταν οι απώλειες για τα ελληνικά ξενοδοχεία από τις ακυρώσεις δωματίων και συνεδρίων, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ), η οποία διεξήχθη μέχρι και τις 14/03/2020.

Η έρευνα του ΞΕΕ, όπως ανέφερε η κα Τετράδη, είναι συνεχής και αποστέλλεται στους ξενοδόχους κάθε βδομάδα, προκειμένου να αποτυπωθούν τα αποτελέσματα με σωστά νούμερα, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει τα ανάλογα μέτρα.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Δείτε το video

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media