Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Χριστίνα Μήτση: Ανακαινίσεις και νέα ξενοδοχεία οι στόχοι του ομίλου Mitsis Hotels

Για τον ελληνικό τουρισμό και το επενδυτικό πλάνο των Mitsis Hotels μίλησε στο portal capital.gr, η πρόεδρος του ξενοδοχειακού ομίλου Χριστίνα Μήτση.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης της κυρίας Μήτση

1. «Για εμάς η σεζόν πάει πολύ καλά. Ενδεικτικά να αναφέρω πως οι πληρότητές μας, για κρατήσεις μέχρι και το τέλος της χρονιάς, κυμαίνονται στο 90%».

2. «Οι ανταγωνιστικοί προορισμοί, αναφέρομαι κυρίως στην Τουρκία και την Αίγυπτο, έχουν ανακάμψει και έχουν πάρει μερίδια από τον ελληνικό τουρισμό. Οι προσφορές των ανταγωνιστών στις τιμές των πακέτων είναι καλές, ενώ η πτώση της τουρκικής λίρας κάνει τις διακοπές πιο συμφέρουσες στη γειτονική χώρα».

3. «Στα επόμενα πέντε χρόνια προγραμματίζουμε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα κατευθυνθούν κυρίως σε ανακαινίσεις. Ήδη οι ανακαινίσεις που έχουν γίνει την τελευταία διετία φθάνουν τα 40 εκατ. και γίνονται με δικά μας κεφάλαια. Το Δεκέμβριο επίσης επικρατήσαμε στον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για το Grand Hotel Summer Palace στην πόλη της Ρόδου, που ήταν μια πολύ μεγάλη αγορά στον τουριστικό χώρο. Το τίμημα έφτασε τα 50,1 εκατ. ευρώ και καταβάλαμε ποσό υψηλότερο κατά περίπου 45% από την τιμή εκκίνησης των 35 εκατ.».

4. «Σήμερα ο όμιλος αριθμεί 17 ξενοδοχεία σε Ρόδο, Κω, Κρήτη, Αθήνα (Sofitel) και Καμένα Βούρλα, 20.000 κλίνες και 5.500 δωμάτια. Σκεφτόμαστε όμως να αυξήσουμε τον όγκο του ομίλου, αναλαμβάνοντας το management άλλων ξενοδοχείων, ενώ στα σχέδια μας βρίσκεται και η αγορά νέων μονάδων».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη της κυρίας Μήτση στο capital.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter