Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Δόθηκε σε χρήση ο διάδρομος 10 – 28 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Ο νέος διάδρομος προσγειώσεων – απογειώσεων 10 – 28 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε μετά από 15 χρόνια και μάλιστα υποδέχθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο αεροπλάνο, την πτήση 104 της Olympic Airways που πραγματοποίησε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Με το έργο αυτό, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών, ενώ εξασφαλίζει και βελτιωμένες συνθήκες κατά τις διαδικασίες προσγειώσεων και απογειώσεων.

Ειδικότερα σύμφωνα με τους μελετητές του έργου, ο νέος διάδρομος εξασφαλίζει εναλλακτική πρόσβαση στο αεροδρόμιο τους μήνες κατά τους οποίους οι νεφώσεις «ταλαιπωρούν» πληρώματα και επιβάτες.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 10 – 28 ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2005.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό έπρεπε να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2011.

Τελικά τα έργα ολοκληρώθηκαν στις 31 Μαρτίου 2019, αλλά τέθηκε σε λειτουργία στις 11 Σεπτεμβρίου του 2020.

Στην πράξη επιμηκύνθηκε ο διάδρομος κατά 1.046 μέτρα. Πλέον καθίστανται εφικτές και οι υπερατλαντικές πτήσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για υπερατλαντικές επιβατικές πτήσεις, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον και ποιες συγκυρίες πιθανόν να το ευνοήσουν.

 

Πηγές: www.makthes.grwww.facebook.com/OmorfaTaxidia

 

Σημείωση: 

O διάδρομος προσγειώσεων – απογειώσεων 10 – 28, επεκτάθηκε κατά περίπου 1.050 μέτρα, τα 300 στη στεριά και τα 700 μέτρα μέσα στη θάλασσα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media