Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Χρέη 1,2 εκατ. ευρώ από δύο online tour operators σε ελληνικά ξενοδοχεία

LOW-COST

Σοβαρό πλήγμα σε δεκάδες ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους επιφέρει η χρεοκοπία δύο μεγάλων online tour operators στη Γερμανία και τη Βρετανία.

Η γερμανική Unister και η βρετανική Low Cost Travel, κορυφαίες στις χώρες τους εταιρείες online κρατήσεων, με πολλές θυγατρικές η κάθε μία, πτώχευσαν και τα ποσά που αφήνουν απλήρωτα σε ελληνικά ξενοδοχεία υπολογίζονται σε 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Low Cost Travel έχει σημαντικές οφειλές σε τουριστικές επιχειρήσεις στην Κρήτη, τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα και σε τρία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ρόδου. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν θα πληρωθούν εν μέρει από την εκκαθάριση της εταιρείας και των τεσσάρων θυγατρικών της, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί εκκαθαριστές.

Απώλειες μετρούν δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των νησιών του Αιγαίου από την “κατάρρευση” του ομίλου Unister, που περιλαμβάνει έξι εταιρείες και περίπου 40 ιντερνετικές πλατφόρμες online κρατήσεων, τουριστικών υπηρεσιών και ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πηγή: www.enikonomia.gr

Share Post