Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία

CROWNEPLAZA

Σημαντικά κέρδη στη μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και την ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχείου μπορεί να επιφέρει η ενεργειακή αναβάθμιση των μονάδων. Η δυνατότητα εξοικονόμησης έως και 80% σε ενέργεια στις ξενοδοχειακές υποδομές, οι οποίες αποτελούν χώρους μεγάλων καταναλώσεων, με σύγχρονες μεθόδους και τρόπους, ήταν το θέμα της ημερίδας που οργάνωσε χθες η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre (φωτογραφία).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι προτάσεις ειδικών σε ενεργειακά θέματα, σε ξενοδόχους που συμμετείχαν μέσω εξειδικευμένου ερωτηματολογίου, στην προσπάθεια καταγραφής της ενεργειακής κλίμακας που βρίσκεται η μονάδα τους.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει μεταξύ άλλων ότι η προστασία του περιβάλλοντος ισοδυναμεί με κέρδος για τους προορισμούς και κατ΄ επέκταση για τις επιχειρήσεις. Αντίστοιχα η εξοικονόμηση ενέργειας επιφέρει μείωση του κόστους λειτουργίας για τις επιχειρήσεις, με την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις να αποφέρει συνολικά κέρδος.

Παράλληλα, όπως εξηγούν οι ξενοδόχοι, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί αναγκαιότητα και απαίτηση των καιρών για να υπάρχουν στον τουριστικό χάρτη οι προορισμοί, αλλά και για να μετατρέπονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε ανταγωνιστικές και σύγχρονες. Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός ξενοδοχείου αποτελεί ταυτόχρονα πολύ ισχυρό επικοινωνιακό εργαλείο, αφού η σύγχρονη πελατεία είναι πλέον περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη.

Πηγές: www.capital.gr, www.tanea.gr

Φωτογραφία: www.cpathens.com

Share Post