Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Χιλιάδες επισκέπτες στο Ζαγόρι για το Zagori Mountain Running

Πάνω από 12.000 επισκέπτες προσέλκυσε το Zagori Mountain Running, το οποίο πραγματοποιήθηκε για ένατη χρονιά 19 – 21 Ιουλίου 2019 με τη συμμετοχή 2.300 αθλητών από την Ελλάδα, αλλά και από 37 διαφορετικές χώρες του εξωτερικού.

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο δράση, αθλητικές εμπειρίες και μοναδικές εικόνες από γνωστές και άγνωστες γωνιές του Ζαγορίου.

 

Αν κάτι επιβεβαιώνεται είναι η τεράστια δυναμική που έχει στην καρδιά του καλοκαιριού ο ορεινός τουρισμός όταν συνδυάζεται με μεγάλα γεγονότα τα οποία αγκαλιάζει πρωτίστως η τοπική κοινωνία. Άλλωστε ένας από τους λόγους που πέτυχε η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η στήριξη από τους κατοίκους της περιοχής και ένα πλήθος εθελοντών.

Έτσι το φετινό Zagori Mountain Running όχι μόνο διατήρησε αλλά αύξησε τη συμμετοχή των αθλητών, επιβεβαιώνοντας την ανταπόκριση που απολαμβάνει ως μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις ορεινού τρεξίματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Όπως κάθε χρόνο, συνοδεύτηκε από πολλές παράλληλες δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, που έλαβαν χώρα στο Τσεπέλοβο και τους Κήπους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διοργάνωση κατάρτισε και υλοποίησε αναλυτικό σχέδιο για την ιατρική κάλυψη των αγώνων, διασφαλίζοντας την υγεία των δρομέων κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους.

 

Πηγή: www.epiruspost.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Facebook

Instagram

Linkedin

Twitter