Ο Hervé This, διεθνούς φήμης φυσικοχημικός και δημιουργός της Μοριακής Γαστρονομίας, θα δώσει στις 17 Μαρτίου 2018 μια διάλεξη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για την επαναστατική κουζίνα «note à note», καλεσμένος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν, κατόπιν ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ, επαγγελματίες από το χώρο της γαστρονομίας & της ζαχαροπλαστικής, ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και διακεκριμένων χώρων εστίασης, φοιτητές του κλάδου, δημοσιογράφοι και στελέχη των ΜΜΕ.
Για την είσοδο στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η επίδειξη της πρόσκλησης.
Για την παραλαβή ακουστικών μετάφρασης, όσοι επιθυμούν, είναι απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
To θέμα της διάλεξης είναι «Hervé This, Μοριακή Γαστρονομία: από τη μοριακή κουζίνα στην κουζίνα note à note, το παρελθόν και το μέλλον». Στο πλαίσιο της διάλεξης, ο Hervé This θα παρουσιάσει την κουζίνα «note à note», της οποίας είναι δημιουργός και πρεσβευτής, μια καινοτόμο επιστημονική ιδέα με γαστρονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις.
Η διάλεξη του Hervé This που θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου, θα πραγματεύεται:
α’ μέρος:
Κουζίνα: πάθος, τέχνη, τεχνική
Η μοριακή γαστρονομία
Εφαρμογές μοριακής γαστρονομίας
β’ μέρος:
Ανάλυση των στοιχείων που συνθέτουν τη γεύση
Εφαρμογές note-à-note.
Επεξήγηση της κουζίνας note-à-note
Συζήτηση σε θέματα που αφορούν την αποκωδικοποίηση των στοιχείων που δημιουργούν μία γεύση, τα νέα εργαλεία και εφόδια για την ενίσχυση της γεύσης και την επιστημονική εξέλιξη της Γαστρονομίας και το ρόλο της στην κοινωνία.
Ερωτήσεις
Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE εγκαινιάζει τη δράση dans LE MONDE, παρουσιάζοντας τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις στη γαστρονομία, τη ζαχαροπλαστική και τον τουρισμό, με καλεσμένους διακεκριμένες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες στο: 210 4830500