Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Hellenic Seaplanes: Ταξίδια με υδροπλάνο από Άλιμο σε Πάτμο και Τήνο το 2022

Έτοιμη για τα πρώτα της ταξίδια με υδροπλάνο από Άλιμο σε Πάτμο και Τήνο σε πρώτη φάση και στη συνέχεια σε δεκάδες νησιωτικούς και τουριστικούς προορισμούς (Σποράδες, Εύβοια και Πελοπόννησο) όλης της χώρας, θα είναι από το 2022 είναι η Hellenic Seaplanes.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους:

– Mέσα στο 2022 θα αδειοδοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια που θα ενισχύσουν το δίκτυο της Hellenic Seaplanes.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

– Έχει ήδη συζητηθεί η δημιουργία ενός παράλληλου δικτύου μονάδων υδροπλάνων πυρόσβεσης σε υφιστάμενα και μελλοντικά υδατοδρόμια και τους περαιτέρω τρόπους συμβολής των υδροπλάνων στην καθημερινότητα της ελληνικής πραγματικότητας.

– Σε αντίθεση με το αεροπλάνο, το υδροπλάνο δεν πετάει πολλά μέτρα πάνω από τη θάλασσα, είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, μπορεί να προσγειωθεί σε πολλές περιπτώσεις και στο έδαφος ενώ τροποποιείται πολύ εύκολα και γρήγορα εξυπηρετώντας ανάγκες cargo, αεροδιακομιδής ασθενών, πυρόσβεσης κλπ.

– Το υδροπλάνο θα αποτελέσει για την ελληνική αγορά ένα συμπληρωματικό μέσο των αεροπλάνων και των πλοίων καθώς η χωρητικότητά του δεν υπερβαίνει τα 19 άτομα.

– Το κόστος για τις charter πτήσεις δεν θα ξεπερνάει το κόστος της αντίστοιχης υπηρεσίας αερομεταφοράς επιβατών με ελικόπτερο ενώ όσον αφορά τις προγραμματισμένες πτήσεις με υδροπλάνα, ενδεικτικά ένα ταξίδι με απόσταση 170 χλμ., θα καλύπτεται σε 34’ με κόστος περίπου 85 ευρώ.

– Η Hellenic Seaplanes οργανώνει το πλάνο της κατά κύριο λόγο με γνώμονα πτήσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 45’ και κατά συνέπεια το κόστος θα έχει εκ των πραγμάτων «ταβάνι» γύρω στα 90 ευρώ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media