Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Χάρης Θεοχάρης: Θα επανεξετάσουμε τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής

 

«Θα επανεξετάσουμε τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι, ακόμη και η πλήρης κατάργησή του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Θεοχάρη

1. «Όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός. Οδηγός για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο θα είναι η διαφάνεια στις συναλλαγές, η προστασία των χρηστών αυτών των υπηρεσιών, η διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο και η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν νοείται να έχουμε διαφοροποιήσεις μεταξύ διαφορετικών ειδών καταλυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχουμε εξαγγείλει, ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε και τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι. Ακόμη και η πλήρης κατάργησή του».

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

2. «Παρεμβάσεις που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και φυσικά στον τουρισμό βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Όπως η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά, η αρμοδιότητα για τη δημοσιονομική πολιτική και για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών. Εκτιμούμε πως το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει και τη συγκεκριμένη δράση στο πακέτο».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Θεοχάρη στο ethnos.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media