Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Χάρης Θεοχάρης: Τα φετινά έσοδα θα είναι υψηλότερα κατά 500 εκατ. σε σχέση με το 2018

 

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του χθες, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στους δημοσιογράφους, Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα, ανέφερε ότι φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό θα αυξηθούν κατά 500.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2018.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Θεοχάρη

 

1. «Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά και πολύ καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Εκτιμούμε, με βάση και την πορεία του διμήνου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ότι τα φετινά έσοδα θα είναι υψηλότερα κατά 0,5 δισ. ευρώ σε σχέση με περσινά έσοδα. Να σημειώσω πως οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση ακόμη και 1 δισ. ευρώ».

2. «Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά τώρα ξεκινάει. Στο πλαίσιο αυτό θα δώσουμε το παρόν σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου και θα έχουμε συναντήσεις με τους tour operator, κάποιους εκ των οποίων, όπως τον CEO της Jet2 έχω συναντήσει ήδη».

3. «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, είναι ένας νέος θεσμός που εγκαινιάζουμε. Στο τέλος Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση. Το πλάνο προβλέπει την ανά δίμηνο σύσκεψη στο υπουργείο παρουσία των 13 Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού με στόχο τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής. Μέσω του συντονισμού και της διάχυσης καλών πρακτικών και φυσικά την επίλυση των οποίων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειες, με διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργούμε».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media