Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Χανιά: Νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο από τις ιδιοκτήτριες του Domus Renier Boutique Hotel

Ένα ακόμη ιστορικό κτήριο στην πόλη των Χανίων, η βίλα Μπλανς (φωτογραφία), θα μετατραπεί σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο, από τις ιδιοκτήτριες του Domus Renier Boutique Hotel, που επίσης βρίσκεται στα Χανιά, Άρια & Λίτσα Παρασκευάκη.

Μετά από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης, οι αδελφές Παρασκευάκη μπαίνουν δυναμικά, μαζί με την κόρη της Άριας Παρασκευάκη, Στελλίνα Ιωαννίδου, στον κλάδο της ξενοδοχειακής ιδιοκτησίας, τόσο με την αναπαλαίωση του θρυλικού Μεγάρου Renier, κατοικίας ενός από τους μεγαλύτερους οίκους Ενετών ευγενών τον 17ο αιώνα, που μετατράπηκε στο Domus Renier Boutique Hotel, όσο και με την αποκατάσταση της ιστορικής βίλας Μπλανς της οδού Μαυρογέννηδων, που φιλοξένησε επί δεκαετίες το γαλλικό προξενείο της πόλης.

Η Άρια και η Λίτσα Παρασκευάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ανέφεραν για το θέμα της αξιοποίησης της βίλας Μπλανς:

«Στα τέλη του 19ου αιώνα τα Χανιά ήταν οι Κάννες της Ελλάδας. Τα ισχυρά κράτη της εποχής διατηρούσαν προξενεία στην Κρήτη. Το συγκεκριμένο κτίριο ήταν γαλλικό προξενείο, ενώ ο πρίγκιπας Γεώργιος ζούσε λίγο παρακάτω, δίπλα στο σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου. Εκείνη την εποχή, έρχεται στα Χανιά ο Πολ Μπλανς, Γάλλος πρόξενος και παντρεύεται την κόρη του μηχανικού Λ. Λυγκούνη, που είχε φτιάξει το σπίτι του Βενιζέλου και πολλά ακόμα σημαντικά κτίρια στην πόλη, όπως τη βίλα Μπλανς, την οποία παίρνει ως προικώο. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο των τελών του 1870, που για εμάς έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Ήταν δώρο του πατέρα μας, ο οποίος μας κληροδότησε την αγάπη μας για την ιστορία. Μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, είμαστε στην τελική φάση της αδειοδότησης, προκειμένου να αποκαταστήσουμε το οικοδόμημα και να το μετατρέψουμε σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά και την ανυπομονησία μας να το δούμε ολοκληρωμένο και πανέμορφο ξανά, όπως του πρέπει».

Επιπλέον, σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο portal zarpanews.gr, το Νοέμβριο του 2018, έχει εγκριθεί η αρχιτεκτονική μελέτη για τις εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου της οδού Μαυρογέννηδων, γνωστό στους Χανιώτες ως βίλα Μπλανς, που ρημάζει εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, καθώς είναι τεράστιο το κόστος των έργων. Το κτήριο, με παρεμβάσεις ήπιες και συμβατές ως προς τη φυσιογνωμία του, θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με 15 κλίνες, αλλά και ανεξάρτητο χώρο πρωινού και καφέ – μπιστρό στο βοηθητικό κτήριο που υπάρχει στο ίδιο οικόπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2018, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ το Domus Renier βραβεύτηκε από τα Historic Hotels Wordwide ως το καλύτερο ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης για το 2018.

 

Το Domus Renier Boutique Hotel

 

Φωτογραφίες: www.haniotika-nea.gr και www.domusrenier.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram