Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Χανιά: Έρευνα ικανοποίησης τουριστών για το 2018

 

Το οδικό δίκτυο, η σήμανση, η καθαριότητα και η έλλειψη πρασίνου εξακολουθούν να αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα για το τουριστικό προϊόν του νομού Χανίων, αντίθετα, υπάρχει ικανοποίηση πάνω από 90% για τη συμπεριφορά και τη φιλοξενία των κατοίκων, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα τοπικά προϊόντα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το 95% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν να επισκεφτούν και πάλι το νομό Χανίων.

Τα παραπάνω προκύπτουν, μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων, από την ετήσια έρευνα για την τουριστική περίοδο του 2018, από Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, το Επιμελητήριο Χανίων και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ερωτηματολογίων (μεταφρασμένων σε επτά γλώσσες) και προσωπικών συνεντεύξεων στο αεροδρόμιο των Χανίων, από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2018. Ομάδα – στόχος ήταν οι επιβάτες charter flights και Low Cost.

Συνολικά συμπληρώθηκαν και δόθηκαν 4.100 ερωτηματολόγια και προσωπικές συνεντεύξεις επιβατών από 20 διαφορετικές χώρες προέλευσης, με τη συμμετοχή 15 μεταπτυχιακών ερευνητών από χώρες της Ε.Ε. για τις ανάγκες της έρευνας.

 

Πηγή: www.hania.news

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram