Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Χαμηλού εισοδήματος τουρίστες κέρδισε από την Τουρκία η Ελλάδα

cyprus

 

Χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρίστες με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute) προσέλκυσε η χώρα μας φέτος, οι οποίοι απέφυγαν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και της αναταραχής στη γειτονική χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Στον αντίποδα, το ποιοτικό και μεγαλύτερο μέρος των τουριστών που δεν επέλεξε την Τουρκία ή άλλες χώρες με επικινδυνότητα για τις διακοπές του, έστρεψε από νωρίς στη σεζόν το ταξιδιωτικό του ενδιαφέρον στην Ισπανία και στην Κύπρο.

Γι’ αυτό άλλωστε οι δύο χώρες καταγράφουν σημαντική αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών και στις ταξιδιωτικές εισπράξεις, ενώ η Ελλάδα έχει μικρή αύξηση στις αφίξεις και πτώση, μέχρι στιγμής, στις εισπράξεις.

Τουρκία

Οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2016 μειώθηκαν κατά 31,8%, φθάνοντας στα 17,39 εκατ. Οι συνολικές απώλειες ξένων τουριστών για την Τουρκία στο οκτάμηνο ανήλθαν σε 8,1 εκατ.

Κύπρος

Η Κύπρος, που αναμένει φέτος συνολικά σε όλο το έτος οι αφίξεις ξένων τουριστών να ξεπεράσουν τα 3 εκατ., πέτυχε στο πρώτο οκτάμηνο αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 19,2% (2,19 εκατ.).

Ισπανία

Οι διεθνείς αφίξεις στην Ισπανία αυξήθηκαν το πρώτο οκτάμηνο του 2016 κατά 11,6% ή κατά 5,7 εκατ., φθάνοντας στα 54,97 εκατ.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr

Φωτογραφία: www.facebook.com/visitcyprus