Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Γυρίσματα από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στην Ιθάκη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του μεγάλου γαλλογερμανικού τηλεοπτικού καναλιού «ARTE» στην Ιθάκη, από 18 έως 20 Μαΐου 2019.

Στην αποστολή συμμετείχαν η Sonia Dauger (σκηνοθέτης) και ο Philippe Cail (κινηματογραφιστής).

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Invitation au Voyage» επισκέφτηκε τη χώρα μας από 11 έως 20/05/2019, προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα με σκοπό τη δημιουργία τριών αφιερωμάτων: την Οδύσσεια του Ομήρου, την Αθήνα, τη Μελίνα Μερκούρη και την Ολυμπία.

Κατά τη 10ήμερη παραμονή τους στη χώρα μας πραγματοποίησαν γυρίσματα σε διάφορα μέρη της χώρας μας και ειδικότερα στην Αθήνα, στη Σπάρτη, στην Ολυμπία και στην Ιθάκη.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ειδικότερα, η εκπομπή «Invitation au voyage» είναι μια παραγωγή της εταιρείας «Elephant Adventures», που μεταδίδεται από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή στις 16:30 στο κανάλι «ARTE» ήδη από το Μάρτιο του 2017.

Η εν λόγω εκπομπή με 230.000 Γάλλους τηλεθεατές καθημερινά παρουσιάζεται από την Linda Lorin και προσκαλεί τους τηλεθεατές να ταξιδέψουν μέσα από την «απόδραση», την ανακάλυψη και τον πολιτισμό, ανακαλύπτοντας και επανεξετάζοντας χώρους και καλλιτέχνες που ανήκουν στην κοινή μας κληρονομιά, πολιτιστική και καλλιτεχνική.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι το γαλλογερμανικό δίκτυο «ARTE», διακρίνεται για τις παραγωγές υψηλού επιπέδου που πραγματοποιεί, ενώ όλες οι εκπομπές του «Invitation au Voyage» παραμένουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του «ARTE»  για δύο χρόνια.

 

Φωτογραφία: Η Sonia Dauger και ο Philippe Cail περιστοιχίζουν τον Έπαρχο Ιθάκης Σπύρο Τσιντήλα με φόντο το Βαθύ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post