Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Grivalia: Προχωρούν τα σχέδια δημιουργίας 5άστερου ξενοδοχείου και camping στην παραλιακή της Αθήνας

Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), του υπουργείου Πολιτισμού, η επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ της εταιρείας Grivalia, που αφορά την ανάπλαση της έκτασης 285 στρεμμάτων στα Αστέρια Γλυφάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο capital.gr.

Έτσι, κατά την πρόσφατη (16 Οκτωβρίου) συνεδρίαση του ΚΑΣ, εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη με τίτλο: «Συγκρότημα ΑΣΤΕΡΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 400 ΚΛΙΝΩΝ 5* ΑΣΤΕΡΩΝ. Αναθεώρηση της 41/17 Άδειας Δόμησης για την Τροποποίηση Μελετών, Αλλαγή Μελετητών και Επιβλέποντων Μηχανικών», επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 58, Δήμου Γλυφάδας, Περιφέρειας Αττικής.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η πρώτη φάση του έργου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής και την ενίσχυση των κτηριακών σκελετών.

Η δεύτερη φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα, αφορά την ανάπτυξη 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος που θα έχει δυναμικότητα 400 κλινών και θα είναι υπό τη διαχείριση διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Πηγή: www.google.gr/maps

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο newmoney.gr, η αλυσίδα One & Only θα αναλάβει τη διαχείριση του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος που θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένου συγκροτήματος «Αστέρας Γλυφάδας» και θα διαθέτει 127 bungalows, εστιατόρια, κέντρο θαλασσοθεραπείας κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παραθαλάσσια έκταση δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος (ακτή Α΄ Βούλας), που πριν από πολλά χρόνια λειτουργούσε camping του ΕΟΤ, λίγο παρακάτω από τα Αστέρια Γλυφάδας, η Grivalia θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2021 camping πέντε αστέρων, με εστιατόριο, αναψυκτήριο, παιδότοπο, χώρο διημέρευσης με βιβλιοθήκη, μεγάλο θερινό κινηματογράφο, γυμναστήριο, κέντρο αναζωογόνησης, αθλητικά γήπεδα, δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων κ.ά. (μακέτα).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media