Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Grivalia Hospitality: Νέος στρατηγικός επενδυτής η Eurolife

 

H Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία), ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «Grivalia Hospitality S.A.», με την παράλληλη είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Grivalia Hospitality αυξήθηκε κατά 58 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 28 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν από τη Grivalia και 30 εκατ. ευρώ από την Eurolife (θυγατρική του ομίλου Eurobank).

Το ποσό της αύξησης θα χρησιμοποιηθεί για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Grivalia Hospitality σε υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα, ενώ ήδη υφίσταται αυξημένο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή και άλλων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της μοναδικής επενδυτικής/αναπτυξιακής αυτής πλατφόρμας.

 

Σημείωση e – Travel News:

1. Η Grivalia Properties (πρώην Eurobank Properties) ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι η θυγατρική της εταιρεία (με έδρα το Λουξεμβούργο) «Grivalia Hospitality», προέβη στην πρώτη της επένδυση που αφορούσε την εξαγορά του 60% του «Pearl Island Project» στον Παναμά, έναντι ποσού 27 εκατ. ευρώ, από την εταιρεία «Dolphin Capital Investors Limited», στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Amanzoe και Nikki Beach, στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας.

2. Κατ’ επανάληψη έχει γραφτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι η Grivalia Hospitality σχεδιάζει επενδύσεις στον τομέα των ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

 

Δείτε τι γράψαμε στις 16/01/2017